jruze
|
27.11.2020 00:42 -
Re: Závada motoru / C5 II 2.2 HDi 125kW
|
|

|
bery2 napsal(a): A jetě něco dodám, po výměně toho konektoru jsem zajel na rampu podívat se, jestli neúřadovala nějak kuna a nic jsem nenael pokozeného jen jsem se párkrát dotkl kabeláe snímače na výfuku , el do auta a ejhle kontrolka motoru, u při zapnutí klíčku nesvítila, tak jsem jel auto projet cca 40 km a ve fungovalo jak má. Přijel jsem zpátky aby jsem se podíval na tu kabelá jestli není kouslá ,prohlídl jí a ona v pořádku .Jdu do auta a kontrolka motoru zase svítila a auto zase po chvilce nejelo. Pak jsem s ní zkouel pohnout několikrát a u to nelo .Proměřil jsem kabelá a taky ok. Pokud mi to padne do nouzáku tak se ani nerozsvítí kontrolka service jen pořád svítí kontolka motoru a na displeji se mi objeví závada Fap.
jruze : Na podtlakové ventily jsem se díval a nael jsem 2 s třemi vývody a 1 dvojitý ve na předku ,trubky vyzkoueny a podtlak drí a nahoře motoru je senzor ovládání tlaku turba 2 od kterého vede 1 hadička dolu k turbu a nevím kde je do turba napojená. I tam jsem zkouel mírně podtlak a tam ádný není ,úplně volně profouknutelné vzduchem .Nákres jsem zatím nesehnal . Na turbu jsou 3 membránové ,,nevím název ,, a do nich vedou hadičky z elektro ventilu turbodmychadla . Pokud jakékoliv čidlo nebo podtlak odstavím ihned mi to v diag zahlásí poruchu.
No jak by mohl být podtlak nebo odpor na snímači tlaku turba kdy druhý konec té hadičky od snímače končí ,, v obalu turba 2 ? = tam je samozřejmě jen tlak turba 2 ( pokud je) - zkusím ti nafotit bi turbo co tu mám jedno rozlítlé ( druhé jsem rozebral na pouitelné díly - to měli ,,jen utrenou osičku na turbu 1. ) |
| |
| |