Ferro
|
10.10.2020 18:33 -
Re: Problém s řazením - manuální převodovka
|
|

|
Ferro napsal(a): Zdravím vás kolegové C5kaři a ádám o radu.
Jedná se o závadu na C5, co mám v profilu. Při přeřazování z trojky na dvojku něco luplo pod autem a nejde řadit, trvale je zařazena dvojka. Řadicí páka je volně pohyblivá ve směru předo-zadním, do boku nelze ani při selápnutém pedálu spojky. Domů jsem dojel na dvojku, ale vůbec netuím v čem závada. ádám o typy na závadu, potřebné ND a budu rád i za info o jejich cenách a rady, komu to svěřit, protoe sám si to neudělám a nikam daleko s tím nedojedu.
Za vechny relevantní info předem děkuji.
Jak jsem slíbil, tak podávám info o opravě:
Velmi záhy jsem zjistil, e na opravu před barákem nestačím a musel jsem na dvojku doskákat do Budějic. Nejhorí bylo najít někoho, kdo by to udělal v dohledné době. Bohuel lidé znalí a schopní, kteří jetě chtějí a umějí něco rukama, ubývají a zbylí mají práce na měsíce dopředu. Viz zdejí machři. Nakonec jsem jednoho udolal a on provedl opravu. Konstatuji, e nejlepí oko na příčinu závady měl Jarda Růe. Skutečně bylo prasklé lanko. Mechanik sehnal z vrakovitě jiné a celkem jsem zaplatil 2.500. Zase jezdím a najednou si uvědomuji, e dřívějí patné řazení jedničky a dvojky nebylo spojkou, ani opotřebením sinchronu, ale načatým lankem, které muselo jednou prasknout. Jetě e mne to nepotkalo někde v zahraničí, nebo v metelici uprostřed noci mimo ciivilizaci. Nebo nedej Boe tu mojí kdekoli a kdykoli!!! 
Vem Vám děkuji za rady a snahu pomoci.  |
| |
| |