Tony_Z
|
19.08.2020 11:25 -
Re: Výměna kulového čepu
|
|

|
kutnohorak napsal(a): Vypadá to , e v D. Jestli chápu dobře mají lepí ceny ne v CZ. Moje Otázka ale zmizela v diskuzi. Nemám nechat změřit koule? patné by určitě měli vliv na ivotnost čepů.
patné koule mají samozřejmě vliv na ivotnost veho mechanického - dostává to pak mnohem větí rány (odpruená i neodpruená část auta). Ale něco mi říká, e bys poznal, kdybys měl patné koule 
Jinak co se těch čepů týče, tak bohuel nemohu sdělit info za hromadu čepů, ale vzhledem k tomu, e si vedu pečlivě deníček, tak mohu hodit do placu alespoň následující info:
C5 I 2.0HDi na pneu 195/65/15:
06.03.2011 při 156800km oba Febi
17.10.2017 při 232000km pravý Lemforder
16.12.2018 při 263050km levý Lemforder (tento jetě nebyl třeba, ale měl jsem to rozdělané a válel se mi doma...)
Take zkuenost s Febi, e první byl třeba vyměnit po 75tkm a druhý nebyl třeba, ale makal 106tkm a moná by makal dále.
Lemforder zatím jeden 52tkm a druhý 21tkm a oba jsou OK.
Vzhledem k tomu, e za ta léta se kvalita mohla hýbat vemi směry, tak těko říci, jaké by to bylo nyní. Ale třeba ty Febi jsem kupoval na dost levném eshopu, který byl hojně pomlouván, e prodává velijaké přebaly a místo značky dostane čínský/polský unt atd.... No, pokud tomu tak bylo, tak ten unt drel hodně dobře. |
| |
| |