elias
|
20.12.2019 13:32 -
Re: Červený STOP + oranová hláka service před startem.
|
|

|
Jako nováček bych chtěl nejprve pozdravit vechny členy tohoto skvělého fóra. Bez vědomí o jeho existenci, bych si C5ku popravdě nepořídil .
Jsem velice čerstvým vlastníkem stříbrného ípu (začal jsem jezdit cca před týdnem).
Včera mě vyplaila kontrolka STOP, která zůstala svítit i za jízdy. V hlákách počítače jsem nael zmínku o hladině brzdovky, tak jsem jí večer dolil a kontrolka STOP po nastartování u nesvítí - potud O.K.
Kdy jsem ale hledal, jak to s kontrolkou STOP+Service u C5 I je, narazil jsem na toto vlákno. A popravdě mi není jasné, zda mají uvedené kontrolky zhasnout u před startem, nebo a po nastartování? Mě zůstávají svítit a do startu a nevím zda to něco nesignalizuje...
Výe je to s prominutím trochu zahráno do autu a nerad bych něco zanedbal...Pavel222, zdenekb i jumep jasně uvádějí, e to zhasíná/nalo před startem.
Sorry, e do toho ourám, ale srovnávám s 2ma P406kama, které jsem v minulosti provozoval, a tam mi to např. nízkou hladinu brzdovky hlásilo kadý druhý start. Tam to ale skutečně nebylo třeba řeit, protoe to ádnou tvrdou chybu nevyvolalo (a navíc jsem několikrát kontroloval, e hladina je těsně "pod koíčkem"). Z tohoto je např. patrné, e by jsou si palubní počítače na C5 a P406 podobné jak vejce vejci, tak vyhodnocení chyb Citroen a Peugeot řeí odlině.
Druhý příklad - by je způsob nulování servisního intervalu u C5 i P406 v principu velice podobný, tak na 406ce jsem si mohl servisní interval zvolit mezi 10/15/20tis "uivatelsky" při nulování. To mi u C5 docela chybí. Nechápu, proč bych s takovou prkotinou měl obtěovat někoho s diagnostikou (ale budu muset , jsem konzerva, měním po 15tis ) |
| |
| |