Burys14
|
22.11.2019 19:45 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
|

|
Včera jsem to viděl, vichni byli vstřícní, dokonce i prodejce, kterého jsem zabavil na hodinu a půl. Vyhodili kvůli mě z dílny C6, na který jsem si málem vykoukal oči. Auto jsem si nechal zvednou a zkontrolovat to nejdůleitějí na jejich diag. Měl jsem i svoji. Myslím, e nejsem úplně nezkuený, co se týká aut i jejich kupování a moná jsem ani skoro na nic nezapomněl. Řekl bych asi, e je to typ vozu, který stočíte o kilo, nebo víc a těko vám na to běný člověk přijde. Auto tam bylo tak, jak ho majitel dovezl. Jezdil s ním na pravidelné kontroly a vdy se servisovalo tam. K autu mám kompletní seznam prací od koupě a do teď. Viděl jsem i fotodokumentaci naprosto lehké nehody na zadek. Ve bylo opraveno a nenael jsem ani měřičem barvy, který jsem si vzal odchylku od originálu na 5. dveřích. Jinou nehodu, ne tenhle ukanec jsem neviděl a není ádný záznam v servise. Nejpodstatnějí oprava byla asi výměna startéru, jinak prakticky jen údrba a spotřební díly. Je tam i rok stará baterie (současně se startérem).
Pár drobností jsem ale nael. Pokud by se někomu zdálo, e něco drobnost není, prosím zpravte mě o tom:
1. Rozvody mě čekají (to jsem čekal)
2. Poznal jsem vůli na přední nápravě. Pravé kolo více, levé méně. Je to jakoby spodní čep (je tam nějak na 3 roubech). Ty víceprvky moc neznám, tak nevím, jak se přesně nazývá. Takový ekvivalent spodního čepu na rameni třeba na BX, co jsem měnil. Obě sady gum jsou ale sjeté rovnoměrně, mě se tenkrát na vnitřku sjeli na drát za 1000 km. Ale víceprvek nevím, jak se chová.
3. Zvedl jsem auto do vrchní polohy a zpět se mu moc nechtělo (zadek). To znám ze svých strojů, ale já kdy se tomu nechce zakvedlám táhlem a je to. Tady to bylo horí. Na zvedáku jsem viděl, e kloubek ke korektoru (mám za to, e je to korektor) uprostřed je dost rezavý a bude to asi jen zatuhlé. Nemyslím, e je to něco vánějího. Ale vlastně mě a zarazilo, jak rezavý celý ten díl je, to snad nemám ani po 30 letech na BX. Asi dobrá povrchovka no...
A to je asi celé. Jinak se ve jeví naprosto v pořádku. S dvouhmotou té nemám zkuenosti, ale ádný pazvuk, či změna zvuku při selápnutí spojky. Jede to taky normálně. Klasický test na spojku úplně v pohodě, myslím, e by ít mohla jetě. Neměl jsem pocit, e by byla na konci ivota. Ve, co jsem zkouel fungovalo. Auto vypadá moc hezky i ze spoda, krom výe popsaného absolutně bez koroze. Kryty nechybí atd...
Pána znají za ty roky velice dobře, jezdilo to údajně převáně dálky do zahraničí, nájezd tak 30 000 km ročně. Take bych věřil, e tohle autu svědčilo. Vechny servisní úkony byly dodrovány. koda jen, e i olej po 30 000 km. Ale snad to pro tenhle motor není tak kritické, jako pro pédéčka. Já přejdu na kratí interval, ale i na kratí cesty.
Na základě drobných objevených problémů jsme lehce upravili cenu a plácli si. Take teď řeíme papíry.
Pokud ve klapne, tak snad jsem ve odhadl dobře auto mi bude spolehlivě slouit. O to mi jde nejvíce. Skvělá je ale ta historie, kterou vím. Moc lepích nabídek s tímhle rozpočtem bych asi nenael v budoucnu.
Rozhodně nemám pocit, e by třeba někdo něco skrýval. |
| |
| |