fox
|
21.05.2019 08:58 -
Re: Vibrace auta při jízdě
|
|

|
Přátelé, kamarádi, u celkem nevím co a jak ohledně vibrování při rychlostech nad 105 km/h....
Začal bych příběh tím, e jsem koupil současnou c5 - kde pravá poloosa vibrovala při záběru. Po koupi jsem začal se servisem, který zahrnoval oleje, rozvody, vechny 3 uloení motoru a pravou poloosu (LOBRO)... Po této výměně se ve zlepilo, bylo vak cítit jemné vibrace které vyřeilo vyváení kol a asi 1000km byl klid... Po této době se začaly ozývat zvuky "kovového oupání" (velmi slyitelné na 2st. při cca 2000-2500ot) a auto začalo vibrovat, první cca při 90km/h a nepravidelně, během cca 4000km se to zhorovalo a auto vibrovalo a plavalo jak prase u při cca 60-70km/h. Vyměnil jsem i levou poloosu - bez efektu. Potom jsem náhodně zjistil, e pravá poloosa nepruí u vnitřního kloubu a tedy vrátil jsem původní poloosu která třepala při záběru, kovové oupání zmizelo, vrátily se vibrace při záběru ale jinak auto bylo klidné.... Reklamaci LOBRO mi uznali - byla prasklá pruina. Původní poloosa během pár km začala házet vazelínu z obou kloubů a tedy následovala dalí výměna poloosy, tentokrát za čínské GSP, které třepalo u od koupi - od cca 30 do 60 km/h, poté se uklidnila a dalí vibrace začínaly a kolem 110km/h... Tuto GSP jsem také reklamoval, také reklamaci uznali a jeliko bez poloosy se jezdit nedá, koupil jsem opět repas od SPIDAN. Tato byla asi nejlepí a cca 4 měsíce jsem jezdil s minimálními vibracemi, bohuel zase se začal ozývat kovový oupací zvuk jako u poloosy LOBRO ... Jeliko jsem tento zvuk u znal a začaly se projevovat citelné vibrace, opět padla mylenka na patnou poloosu ... Tentokrát u jsem riskoval a koupil jsem originální poloosu z vrakovitě, v sobotu proběhla montá - pocitově opět v poloose SPIDAN prasklá pruina - poloosa chodí velmi lehce a ke konci, kde by měla pruit jde natvrdo. Vrakáčová poloosa je OK - rozjezd při zvedlém autě OK, netřepe... Ale auto se v rozmezí 110-150 třepe jako by byla oválná pneu + třepe se volant. Převáeny obě sady kol - letní i zimní, třepe na obou stejně... Zaráí mě, e během cca 10000km mi odely 2 poloosy, e se nelze zbavit vibrací... Na autě se vyměnilo snad ve, kromě loisek předních kol a brzdových kotoučů - dělal majitel předemnou a nemají najeto víc ne 30 tisíc - já měřil boční házivost kotoučů a vlezl jsem se na obou stranách do 0,04mm.. Ale předpokládám e v tom to nebude... Ráno při nízkých teplotách je ve OK, jsou citelné velmi malinké vibrace - neklepe do volantu ale je cítit v podlaze - více u spolujezdce, naproti tomu kdy je 15°C a více, vibrace jsou mnohem větí.. Vibrace jsou závislé na rychlosti - nezáleí jestli mám 4-5-6 nebo N, pokadé v rozmezí dálničních rychlostí 110-150, někdy auto a plave a nejde jej udret rovně... Silenty v ramenách, čepy, čepy řízení měněny.. Připadá mi to jako by se někde něco křiilo nebo mělo vůli, a mělo by to mít souvislost s pravou poloosou / pravou stranou...
Jetě něco, co s tím moná nesouvisí - kdy jsem auto koupil, byl volant mírně doleva. Potom co se udělala přední náprava a loiska uloení zadních ramen jsem se vydal na geo, kde mi volant srovnali a nastavili. Teď je cca rok od této geo a volant je zpátky doleva .....
Ocením jakýkoliv tip, na co se podívat... U mě to auto stálo dost peněz a prostě to chci dotáhnout do konce .... |
| |
| |