jruze
|
04.03.2019 21:54 -
Re: Robotizovaná převodovka BMP 6
|
|

|
jumep napsal(a): pozri si roboticku 1.6, resp. aj vin tu mas a pozri si ten pritalcak, ten dokument je k nemu inac
Jak funguje robot vím, jak je ovládané loisko spojky také, a sada spojky je stejná jako u kadé jiné 1.6 krom loiska(podívej se do diagnostiky co se vechno nastavuje po zásahu do spojky u robota). Na klasické mechanické převodovce je samostav ve spojkovém spodním válečku(samostav= vytlačovací pruinka) - robor nemá klasický váleček ale vysouvá se loisko (jako třeba u biturba) ale u robota je součástí spojkového loiska snímač polohy který udává polohu bloku s čerpadlem a elektronice - tento údaj musí nastavit(říct jednotkám e je to v poloze uvolněno). fotku přítlačáků jsem sem dal kde je vidět třeba u RHRkového kde je samotel(tři místa s pérky které musí nastavit ) - 1.6 přítlačák tu mám a tam určitě nic takového není, mám tu i kompletní válečky (horní-spodní) spodní je vytlačován pruinou aby nevznikala vůle mezi loiskem a sluníčkem - to celé vymezuje vůli na loisku). Proto nová spojka zabírá (u klasické spojky) ve spodní polovině a u sjeté lamely a téměř nahoře (úbytek na lamele zvedá ,,sluníčko"- kdyby se nějakým způsebem seřizoval přítlačák nemělo by to být stené po celou dobu ivotnosti ? (jestli nějaký dokument tak link nejde otevřít) a v celém tomto přítlačáku je jen péro které drí ,,sluníčko" - to drí zacvaklé v kolíkách ve kterých je jen dráka na zacvaknutí.(mám tu kompletní 1.6 na rozebrání tak a budu mít čas tak ten přítlačák rozříznu na půl a nafotím i kdy je ta spojka hodně dobrá)
Martine nemá to cenu - co vím nastavuje se snímač polohy(nebo poloha) moje stará(mladá) má vdycky pravdu a kdy jí nemá platí bod jedna)
Petře vezmeme sadu - dáme do ní novou lamelu- změříme vejku sluníčka a potom vezmeme sjetou lamelu a ty mi nastaví stejnou vejku sluníčka . to jde u RHR se samostavícím mechanismem za pomoci přípravku. |
| |
| |