fox
|
27.02.2019 22:14 -
Re: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
|
|

|
cjeky napsal(a): Vítejte vichni v novém roce.
Měl bych teď na vás jeden dotaz či prosbu o radu. 
Má převodovka řadí dobře (podle mého názoru), nekope, kvalty mění plynule. ALE. Začal jsem pozorovat jeden zvukový projev, který se za jízdu ozve pouze jednou,ve stejnou dobu, za stejné situace. Nastartuji, zařadím D, rozjedu se. Přeřadí na dvojku v pohodě a při dosaení otáček cca 1800 se ozve kovový zvuk, rupnutí, který by lo přirovnat k pruině, jako e se něco přestavilo. Udělá to jen jednou na druhém stupni ve stejných otáčkách a nezáleí jestli mám D, nebo manuální řazení. Objevilo se to i po odstavení při tankování na benzince, kdy vozidlo bylo ji teplé a při stejných podmínkách. Upřímně nevím co si mám o tom myslet na na co nejhorího se připravit.
Nesetkal se u s tímto někdo? 
Děje se to přesně při 20km/h ?
Něco podobného dělá i mě - já kdy se jen dotknu brzdového pedálu (neselápnu - aby se nesepl brzdový spínač) tak přesně s tím zvukem je citelné kopnutí do pedálu. Ozve se to jen po nastartování při prvním rozjezdu přesně při těch 20km/h, poté u ne. Teploty ani počasí nemají vliv . Dokonce ani nemusí běet motor, na neutral z kopce se zaplým zapalováním to udělá taky. |
| |
| |