Jarduk
|
07.02.2019 20:36 -
Re: Cukání, kubání motoru za jízdy
|
|

|
Tak nějak jsem si na to svoje "podle 5 servisů bezdůvodný" kubání při vypalování zvykl a jakmile mam najeto kolem 1100 kilometrů od posledního vypalování, snaim se naplánovat delí dálniční jízdu, abych během 5 minut v klidu vypálil a měl zas chvíli klid.
Ale dneska mě teda auto hodně překvapilo. Jedu si tak po dálnici, najednou cítim, jak to začalo vypalovat a po nějakých 15 sekundách hrozný vibrace, věci v bočních kaslíkách začaly doslova nadskakovat, do toho volant jak kdybych měl kompletně rozházený kola, humus. Tak jsem si myslel, e jsem něco srazil, nebo prorazil gumu. Natěstí u sjezdu, take okamitě pryč z dálnice, přibrzdim po 50 a zjistim, e vibrace nejsou dány ani otáčkama, ani rychlostí. Take jsem ujel jetě kilák, ne jsem někde mohl v klidu zastavit, auto i na volnoběh hučelo, jak kdybych měl druhej motor. Jak přídavný topení. Jeliko jsem byl u téměř ve stavu, kdy jsem potřeboval přeprat trenky, vypnul jsem motor, ani bych zkontroloval víc ten zdroj vibrací a jetě dobrých 5 sekund tyhle vibrace doznívaly a hukot pomalu ustával. ádnej smrad (jen trochu z vypalování), ádnej čoud,, ádný světla od spodku, nic.
Po chvíli jsem nastartoval, auto jelo zas parádně. Opět jsem najel na dálnici, u při vjezdu cvaklo zas vypalování a opět po nějakých 15s vibrace. Ale u natěstí tak poloviční ne prvně. Po skončení regenerace to do 30s pomalu přestalo a od tý doby zas krásnej projev motoru, bez vibrací, nic.
Já pak koukal pod auto, jestli jsem něco nesrazil, nenamotal nějakou kočku do řemenů, vrtule nebo kamkoliv...
Po dojezdu jsem jen rychle vyčetl chyby a byla tam klasická P1351 (2 havičky v hajzlu).
Bylo to fakt zvlátní, jak kdybych měl povolený rouby u kola.
Buď se FAP rozhodl, e udělá párty a začal fungovat jako přídavný topení a rozjela se tam nějaká nepěkná akce (hořelo palivo?), nebo mi napadlo, e jestli se náhodou nespustí sahara při vypalování (spoutí se toti snad vechno kvůli zátěi) a fakt nemam vrtuli nějakou v háji, nebo na tom nemam něco namotanýho.
To auto snad prostě nechce dosáhnout mety 300k km, kdy má slíbeno, e půjde do ... (světa) 
Edit: Tak mně to nedalo a el jsem s baterkou jetě prozkoumat vrtuli. ádný zvíře tam neni, vrtule vypadá ok, ale je před ní snad 10cm sněhu a ledu. Velký kusy zmrazků, který tam nalítaly, asi kdy jsem si dělal parkovací místo skrz odhrnutej sníh. Tak doufam, e to mohlo být timhle. |
| |
| |