Myoun
|
10.01.2019 11:25 -
Re: Auto táhne do strany
|
|

|
Zbyňa napsal(a): Take, třmeny opravený, nic u nepřibrďuje. Vyměněný zadní silentbloky předních ramen a obutý úplně nový gumy. Auto jede pořád doprava.
Nicméně chová se to tak, e jedu rovně po dálnici s volantem lehce vytočeným doleva (cca 5° řekněme), kdy ho pustím, tak někdy začne zatáčet hned, jindy auto jede chvíli rovně, po pár vteřinách (moná v závislosti na přejetých nerovnostech) , se volant velmi pomalu srovná do středové polohy a auto jede doprava. U jsem s tímto takto najel několik tisíc kilometrů a na předchozích gumách nebyly ádný známky toho, e by se nějak nepravidelně sjíděly.
Obecně při dálničních rychlostech je to chvílema pocit, jako jet za nárazovýho bočního větru, z ničeho nic to najednou takto změní směr jízdy a je potřeba to pořád řídit. 
Nějaký tipy kam nasměrovat pozornost?
Dík,
Z.
Tvůj popis problému je naprosto přesně i můj a zatím jsem to vyřeil takto:
Nevím, zda jsem to u vyřeil, ale kdy u mi dola trpělivost se servisy, tak jsem si sám na rampě prostě přesně, resp. v rámci monosti o stejný úhel pootočil závity roubení na táhlech řízení a nejen e jsem měl volant naprosto rovně, ale k mému úasu auto úplně přestalo tahat do strany. V podstatě nechápu, jak je to moné, ale je to tak. Vím, e jsem někdy někde četl názor, e pokud příčka volantu není rovně, tak má tendenci se do této polohy stáčet, tudí tohle povauji za jediné racionální vysvětlení, by by mi to přilo reálné spíe u elektrického posilovače a ne u hydraulického.
Nicméně vzhledem k tomu, e bych teď mohl mít geometrii rozhozenu, tak na ni jetě půjdu znovu, protoe při poslední kontrole mi bylo řečeno, e pravé zadní kolo by potřebovalo upravit na táhle vymezování natočení, jeliko je prý mírně natočeno vlevo, co by logicky jako příčina taky mohlo být, ale táhlo vymezování vůle bylo totálně nepohyblivé, tudí se bude muset buď rozhýbat nebo vyměnit. |
| |
| |