crown
|
18.12.2018 21:41 -
Re: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
|
|

|
Co poradí profíci se zkuenostmi s AM6?
C5II koupena na 205.000 km, po pár tisících hláka Gearbox faulty (jako řeení se ukázalo na pár minut vypnout motor), ale raději jsem nechal vyměnit olej v KAPS Kojetín. Působili na mě jako profíci. Doporučili výplach na 2x. Olej byl prý OK, červený, bez spálenin. Dalích 60.000 km v pohodě, jen několikrát opět pád do nouz.reimu.
Na 270.000 dalí výměna v KAPS Brno, starý olej prý v pohodě, opět dvojitý výplach. Ale měl jsem z těch kluků dost neprofesionální pocit ("kolik toho oleje - jetě?" "no já nevim, to u by mohlo stačit..." moná je to ale jen můj pocítek, kdoví). Jeliko ale znám svoje auto, okamitě po odjezdu ze servisu slyím, e převodovka citelně přenáí vibrace do interiéru (v pásmu kolem 1800-1900 ot., a to bez ohledu na stupeň a rychlost auta). Tak se vracím, zkuební jízda, a prej e to tak při vyích nájezdech u bejvá no...
Tak jsem si na to zvykl (vibrace byly jen mírné) a najel dalích 60.000 (bez zhorení). Občas to zahlásí Gearbox faulty (cca jednou za 4000 km), tak na 3 minuty vypnu motor a po nastartování ve OK a jede se dál. Během těchto 60.000 jsem ale začal slyet z převodovky (při rozjezdu a řazení 1->2) takové duté kovové zvuky. Ale pouze za studena, po zahřátí oleje je ve OK. Toto se začalo dost ozývat po té poslední výměně (moná to byl ale jen můj nezvyk), ale posledních 30.000 km celkem setrvalý stav, nezhoruje se to. Řazení OK, bez kolísání otáček. Jen mám pocit, e je řazení za studena tvrdí ne dřív, a to i v létě. Do ohřátí to řeím přepnutím na zimní reim.
Teď tam mám skoro 340.000 km a otázka s olejem zní: Měnit, či neměnit?
to otázka Auto je jinak cajk, poctivě udruju (hromada věcí nových vč. V6 motoru), tak bych rád, aby jetě chvíli jezdilo.
Po zkuenostech z předchozí výměny a při pročítání tohoto vlákna mám ale fakt obavy, e dalí výměnu ta převodovka nepřeije. A vybavuje se mi staré počítačové pravidlo: Dokud ten krám funguje, tak do toho neourej
Jak byste rozhodli vy, kteří máte s AM6 zkuenost? |
| |
| |