Bobr53
|
14.12.2018 23:48 -
Re: Koupě Citroenu C5 - jakou motorizaci?
|
|

|
Patřím k těm uivatelům, kteří provozují Citroeny právě kvůli hydraulice (3x XM, 2x C5 I a nyní C5 X7), protoe si cením kvality jejich hydrotechnologie, která vyehlí vekeré terénní nerovnosti a jízdu si tak vyloeně uívám 
Asi jsem taky klikař, protoe s hydrou jsem nikdy problémy neměl - na XM jsem pouze vyměnil 1 kouli a ostatní jsem běně nechal dofouknout, u jednoho XM jsem opravil výkonový stupeň počítače odpruení, u C5 I jsem pouze měnil manety zadních pístnic, to ve. Moje Citroeny doposud kromě dofuku koulí nebyly nikdy v jiném servisu ne doma, a to přesto e automechanik nejsem, profesně jsem elektro přes PC. Z toho soudím, e antipatie některých motoristů k hydraulice jsou přehnané a dle mně vyplývají z jejich prosté neznalosti.
A co k X7? Na té je naběháno 190t, ve dosud původní včetně FAP, výfuk se blýská bez jediné saze. Jediné co jsem měnil byly havící svíčky, běná údrba. Auto se po silnici jenom vznáí, po najetí do nejvyí polohy BHI spolehlivě vypíná. Výhledově vím, e mírně rosí jedna přední pístnice, ale zatím neřeím. Take za mně dávám Citroenu , nebo připoutím, e mám mimořádné těstí 
K motorizaci C5 X7 - tady si myslím, e tomuto vozu sluí motor od 2.0HDi výe. Já osobně bych pod 2 litry neel, biturbo je bonus navíc. |
| |
| |