LukoLVG
|
17.10.2018 18:45 -
Re: Pneu na C5 - pouze zkuenosti
|
|

|
Letné 195/65 R15 - Michelin Energy saver cca 50%. Vek neviem, slabota tých pár km, mono tisíc km a li preč.
Letné 205/55 R16 - Matador Hectorra 3 kupene ako nové, hlučné a veža papajú ale dria vežmi dobre na suchu a celkom dobre na vode, oproti tym Michelinom to bolo hlavne na suchu oveža lepie, guma sa tak nemýkala. Vysoká spotreba... Najazdených na pneumatikách 38 000km. Kupoval som ich pre super vybevenú cenu 110 sada.
Letné Landsail LS 388 kúpene ako nové, tichá pneumatika dobre drí na suchu, neplave auto na nich ako na matadoroch či na Michelinach. Vežmi dobra spotreba na pneumatike. Čo je mínus zdá sa mi e horie brzdia ako Matadory. Skúsil som ich pre parametre, tichost a prižnavos plus spotreba, prekvapila ma asi fakt horia brzdná dráha. Inak je to značka ktorá má vývoj v holandsku a robi pneu v čine. Dodávajú pneumatiky pre nové Boeingy.
Zimné 195/65 R15 Continental WinterContact TS850, zohnaná sada po testoch pneumatík niekde z nemecka, pneumatika vyzerala ako nová, ete mala prúky pekne vo farbe. Za cenu 100 sada Prvé dve zimy pičková pneumatika, čo sa tíka prižnavosti na snehu, hlučnos priemer. Spotreba fajn... tretia zima ale horsia pneumatika na snehu, u som jazdil nejako s vacsim respektom. Teraz ich čaká tvrtá zima najazdených doteraz asi 25-30 tisic km ale pojdu asi preč, je tam ete vzor od 5 do 6mm, ak niekto chcete predám mám vyhliadnute Nokian wr3
Po tychto skúsenostiach vyberám len pneumatiky ktore majú hlučnos 68, prižnavost za mokra B a spotrebu B a samozrejme niie. Týmto kritériam vyhovujú len výrobcovia ako Pirelli, Continental, Dunlop, Landsail, goodyear. koda e u kamarát nerobí s pneumatikami a teda u musím kupova cez eshopy |
| |
| |