Mikra
|
12.08.2018 11:39 -
Re: Výměna motorového oleje
|
|

|
vilous napsal(a): ... Já nic studovat nechci. Já mám auto na jedění a ne na studování, na to jsou odborníci ...
Tvoje věc, dělej si co chce, má na to právo. Jen mi nějak nesedí, e svůj názor prezentuje jako něco obecného, co by snad mělo platit pro vechny. Ale tak to není. Kadý si můe v tomhle směru dělat co chce. Někdo se dobrovolně pustí s proudem, který sice e vede stejným směrem, ale dojede otlučený o balvany a někdo zase raději volí klikatějí cestu a jeho kanoe mu vydrí nepotlučená dýl. A myslím, e větina klubáků raději kličkuje, kdy u tady podávaj podobný dotazy. Ti co nic neřeí a svěřujou auta servisům, ti větinou dotazy nekladou.
Můj případ s INEO byl naprosto příkladný. 3 roky auto jezdilo s 5W40 - asi 60k km. Naprosto bez problémů. Krásně zajetý diesel. Pak garance - INEO dle doporučení "výrobce" - a najednou úbytek oleje mezi výměnama. Měl jsem v tom pokračovat a dávat tam dál tu řídkou srágoru, která místo aby splnila účel a nezasírala FAP popelem (kvůli čemu byl INEO vlastně vymylený), tak mi naopak zasírala FAP tím e mizela ve spalinách? Ty bys to tak moná nechal, já ale ne. Myslí e to byla závada na motoru, kdy mi v 60k km ral řídký olej a nebo to bylo tím řídkým olejem? Mám najeto skoro 200k km a 5W40 nemizí ani trochu. Tady se mi kličkování vyplatilo. |
| |
| |