abart
|
17.07.2018 22:01 -
Re: Ventilátor chladiče (Sahara)
|
|

|
abart napsal(a): Ahojte,
na diagnostice chyba P0483, nejde druhý stupeň ventilátoru sahary. První stupeň funkční, zapne se okamitě s klimou. Je fakt, e u jsem pěkně dlouho ventilátor na plno neslyel.
Kontrola konektorů a relé u ventilátor, ve se zdá být OK. Vzhledem k tomu, e je tam jen jedno relé, ovládá se rychlost patrně přes napětí? Nemáte někdo schéma zapojení?
Ahoj,
vracím se k problému se saharou. Po čase přestala jít úplně - i na první stupeň.
Následovala výměna za novou saharu z druhovýroby. Na nízký stupeň se roztočí ihned po nastartování. Ale při taení karavanu se mi auto dost hřálo, sice se mi nedostalo a do kontrolky přehřátí, ale moc ji nechybělo. Aplikace na telefonu (Torque) ukazovala a 115 stupňů teploty chlad. kapaliny, na přístrojovce nechybělo mnoho do červeného pole. Po zastavení jsem el k sahaře, la na nízký stupeň a občas se snaila jakoby zrychlit na vyí stupeň, ale hned zas padala zpět na pomalý - stále dokola.
Na diagnostice není ádná chyba.
Jetě jeden zvlátní postřeh - při otevření nebo zavření jakýchkoliv dvěří (při vypnutém motoru) slyím cvaknout relátko a sahara se lehce protočí.
Nějaké nápady co mohu zkontrolovat svépomocí? |
| |
| |