kominjiri
|
16.07.2018 21:49 -
Re: Klimatizace nechladí
|
|

|
Zdravím vechny, patřím té do klubu s problémem na klimatizaci. Mám standartní problém: Aut. klima nastavena na 21°C strana řidiče chladí, u spolujezdce jde pouze vlaný vzduch. Říkám si vyměním pylový filtr a nechám doplnit klimatizaci a bude to v pohodě. Měl jsem za to, e mám málo chladiva co se ukázalo jako liché, doplněno pouze 90g za 200Kč. Problém to nevyřeilo. Po přěčtení diskuzního fóra na toto téma mne napadlo, e problém budou asi klapky. Demontoval jsem přihrádku u spolujezdce, odrouboval jsem krokový motůrek
a odzkouel jsem klapkou pohybovat ručně. Ulomená nebyla lo s ní pohybovat, ale po uzavření klapky el stejně pouze vlaný vzduch. Říkam si "ok" bude asi nalomená klapka a proto zcela neuzavře přívod teplého vzduchu. Zakoupil jsem tedy novou zesílenou sadu klapek za cca 1600Kč a pro jistotu jsem je vyztuil podle návodu zde na fóru .V sobotu jsem zdemontoval palubku, demontoval jsem horní část klimatizace a po nahlédnutí do nitra klimi jsem zjistil, e klapky jsou v pořádku ani náznak nalomení. Nicméně jsem klapky preventivně vyměnil a zaměnil krokové motůrky. Ve jsem úspěne sloil zpět jen pro to abych zjistil, e vekeré mé úsilí bylo na nic. Klima se chová pořád stejně. Co mě nenechává v úasu je jak "aborouti" přili na to, e na celou aut. duální klimu stačí pouze jedno teplotní čidlo, které není umístěno na výstupu z výdechů vlevé a pravé části, ale uplně dole mezi topením a výparníkem + světelný senzor a jedno čidlo u spolujezdce. Přijde mi to jako nastavenou teplotu hádat z karet. U mi doli nápady. Na fóru se ve točí kolem klapek, u mě nic nenapadá. Máte někdo nápad co s tím je, e to u spolujezdce nechladí? |
| |
| |