jruze
|
31.05.2018 07:52 -
Re: Jak funguje hydractive 3 / 3+
|
|

|
Bobr53 napsal(a): Přidám do diskuze své zkuenosti s hydraulickým podvozkem XM:
Jsou to sice zkuenosti před více lety - měl jsem XM 3.0 celkem tři a na jednom z nich jsem si opravoval vadný výkonový stupeň počítače pérování a při té příleitosti jsem si do auta "dobastlil" signalizaci o tom, kdy za jízdy počítač přepíná jízdní reim na tuí reim sport - přidal jsem červenou diodu na středový panel. Signál jsem vzal z pinu velkého konektoru počítače pérování.
Take výsledek - dioda se za jízdy ronula vdycky při :
- prudkém selápnutí plynu
- razantním brdění
- prudkém pohybu volantem do strany
Take při těchto manévrech, v jejich důsledku by působením setrvačných sil dolo k naklápění vozu (dozadu, dopředu, do strany) počítač bleskurychle přepnul na reim SPORT a náklon karoserie byl účinně eliminovaný.
Dioda pochopitelně svítila i při stisknutí tlačítka SPORT - v tom případě trvale.
Ano , ale tam se bohuel nedalo nijak vysledovat upoutění-připoutění tlaku do jednotlivích náprav - tam se toto dělo automaticky díky systému přepoutěcích kanálků v korektorech (toto bylo dané pohybem nápravy směrem nahoru-dolu) - toto bylo nahrazeno u BHI elektronikou = el.ventyl sniování a zvyování pro kadou nápravu (udělali-zmodernizovali jen to co dělal mechanický korektor sám pohybem stabíku = v podstatě je to ,,jen" oupě s planetovím ventilem (Pat mne můe opravit - nejsem si jistý jestli jedním nebo z kadé strany korektoru logicky na kadé straně korektoru jedna planeta) - někde ho tu mám ale nevím kde .
To co popisuje bylo z důvodu bočního náklonu a sníení potřebného mnoství kapaliny pro vyrovnání náprav a samo ztuhnutí pérování .
Pro del : já vím jak to funguje jak u systému před BHI a i u BHI to vpodstatě nahradilo planetový ventyl v korektoru elektryckým v BHI . Zase se můe zamyslet u toho mechanického který je u obou systémů (se ztvrzováním i bez) a kam jde tlak kdyř se ,,oupě" přesune do polohy upoutění tlaku (a zároveň mechanickou cestou uvolní planetovej ventil) - příjde mi e o tom toho moc neví ty a s Jumepem to bude podobné - ten by ale mohl jetě pamatovat systém starého mechanického přepoutěcího korektoru. |
| |
| |