myneur
|
23.05.2018 22:13 -
Re: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
|
|

|
vilous napsal(a): Starý olej se stává kyselým, asi ho dává do okurek. A proplachuje to proti karbonu! Karbon vzniká zásadně při spalování a v převodovkách tedy ani omylem. Pokud do převodovky dává nějaký agresivní sajrajt proti karbonu, tak to můe být to poslední, co převodovka uvidí. A odstranění sloučenin kyslíku - jakých??
Karbon je sloučenina uhlíku. Uhlík je součástí oleje a téměř veho na Zemi. Karbon můe vznikat při spalování (nitrací) ale i reakcí kyslíku s uhlíkem (uhlovodíky) v oleji (oxidací). Kyselejí ne nutně znamená kyselé jak okurky.
Pokud tě zajímá degradace oleje, tady se dozví víc: .link.
Nesnaím se nikoho přesvědčovat. Chtěl jsem sdílet, jak mi borec popsal postup degradace převodového oleje, protoe mě osobně to smysl dává, a rád chápu, jak věci fungují. Mluvil o tom půl hodiny a nebyl k zastavení, protoe tím evidentně ije, zkrátil jsem to do pár vět, pardon, pokud jsem vás tím zmátl.
Čistící směs proti karbonu je součástí procesu kompletní výměny oleje pomocí BG PF5, jak to dělá i zp-automatic.cz, kterou tu doporučoval i artsvec. Je to stejný proces stejnou mainou.
Jestli to svěřit borci jen na základě jedné reference je samozřejmě relevantní otázka, kterou řeím. Proto jsem se i ptal na doporučení tady: jaké mám monosti, kam to dát. Bohuel autorizované servisy, kterých jsem se ptal, krom té Mladé Boleslavi, jedou pohádku o doivotní náplni a nikdy to nedělaly. Plus rozpor kompletní/postupná výměna. Kdybych měl jasné důvěryhodné místo, kam to dát, hrozně rád to tam nechám vyměnit a netrávím čas zjiováním informací.
Jinak jsem také slyel, e výe zmíněným doivotní výrobci chápou garantovanou konečnou ivotnost převodovky, která mi byla řečena na 160.000 km. Sice se lií předpokládanými počty doivotních km, ale princip je nám vem jasný. |
| |
| |