jindra pro
|
19.05.2018 14:05 -
Re: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
|
|

|
Ahoj vichni, jsem tu nový, ale fórum sleduji pasivně celkem dlouho. Měl jsem Xantii, asi 9 let C5 I, tu jsem před dvěma roky prodal, koupil si Opel Zafiru C. Velmi dobré auto, ale tvrdí podvozek nebyl pro moje záda to pravé, take jsem se letos v únoru vrátil zpátky k C5. Dovezl jsem v únoru z DE CrossTourer, 2014, 150 KW s automatem. Jsem ten, o kterém se jruze zmiňuje o pár příspěvků výe. Nemám automat s čím srovnat, vlastním jen novou dodávku Iveco Daily s 8mi stupnovym automatem od ZF. U Iveca o té převodovce, e řadí fakt nevím, je velmi dobrá... U toho Citroena mě zarazilo, e je prostě při prudí akceleraci cítit, e řadí. Není to ale nic dramatického. Auto bylo u jruze, který ho zkouel a potvrdil, e jeho auta řadí jemněji. kubnutí při změně páky z P na D nebo R pozoruji občas taky. Hned jak jsem to nechal dovézt (byl jsem si pro to v DE osobně) jsem nechal vyměnit olej vyplachem. Po hodně studování informací jsem v servise chtěl, aby mi tam nalili olej se specifikací JSW 3324. Vytiskl jsem stránku s Total olejem, který to splňuje. S pohledem na mě jako na blbce a odpovědí, e tam samozřejmě dají co těm patří jsme se rozloučili. Druhý den s radostí volali, e auto je hotové, mailem mi poslali fakturu na cca 8000. Paráda říkám si. Otevřu fakturu a málem mě trefilo. Nalili tam olej Motul Multi ATF. Hledal jsem specifikaci a zjistil jsem, e je to zřejmě olej od NASA, protoe splňuje snad úplně vechny normy. Platil jsem 14 litrů oleje, jeliko říkali, e z toho el celkem humus. Kdy jsem se ptal, proč tam dali toto, říkali, e to konzultovali se zastoupením Motulu, a ti jim potvrdili, e to tam mohou nalít. Auto řadí stejně, jako řadilo před tím. ádná změna. Mám teď dilema a zároveň sto chutí to dát zase někam a udělat výplach znovu a dát tam Tutela GI/VI, splňuje normu AW-1. S jruze jsem to kunzultoval, on mi řekl jak to dělá on, já to plně respektuji, ale z principu a selského rozumu fakt nebudu dávat 4 litry kapaliny v hodnotě cca 4000 Kč. Samozřejmě zde musím napsat, e jsem velmi spokojen se slubami jruze, udělá ve co jsem si vymyslel, případně vysvětlil, jetě jednou díky! Auto bylo v Citroenu na online diagnostice, prý se stáhla nějaká aktualizace. Kdy jsem s tím teď jezdil, mám pocit, e ta převodovka řadí líp. Ale moná je to pocit, uvidím za delí dobu. Vdy, kdy si vezmu auto ze servisu, tak mám pocit, e jede, brzdí, řadí líp... Omlouvam se za delí příspěvek. |
| |
| |