JirkaR
|
29.04.2018 22:58 -
Re: Elektrická parkovací brzda / C5 III
|
|

|
No tak tak ono je to vypnou klíček, lápnout na brzdu zapnout klíček, stisknout tlačítko a vypnout klíček. Pět úkonů na to abych měl odbrděné auto. A to máme u Citroenu kliku e to jde i kdy se odpoutám abych nael peněenku. Měl jsem půjčeného Pasáta a vyjíděl jsem z parkovitě 15min, ne jsem přiel na to, e se musím připoutat. A tak snadné v nervozitě e mě podskakuje pohon myčky to zas není. Hlavně rád řídím v pohodě a nechci se nervovat s brzdou. Doporučuji vyzkouet. A jde i o gará. Mám tam na betonu pryskyřicový nátěr barvy a pod zadními koly u je odřený. Důvod je ten, e kdy dám málo plynu, na co jsem na rovině zvyklý, tak zadní kola prostě oupnu. Tak tento sloitý postup odbrdění dělám při kadém zajetí do garáe. Vude jinde klidně ručku zatáhnu to je jednoduché. Určitě se nebojím toho, e bych jí nepouíval, tak, e se mi zanese. Na vypnutí automatiky u jsem myslel. Bohuel jsem četl, e kdy to nechám vypnout, tak nebude funkční ani automatické odbrdění při rozjezdu, co mě trochu děsí, ale asi to vyzkouím.
koda e tam nenechaly nějakou monost aby se nezabrzdila. Třeba vypnutí motoru, kdy nedrím selápnutou brzdu. To je přesně případ kdy auto stojí na rovině a ručku nepotřebuje. Jinak proti automatikám nic nemám, kdy mi nezasahují do toho co chci dělat, nebo mají monost dočasného vypnutí. Mnoho lidí nadává na start-stop a ten vůbec nevnímám. Nastartování je rychlejí ně selápnutí spojky, tak pro mě v poho. Asistent rozjezdu mám také rád, zatím dělal přesně to co jsem očekával. Automatické světla na nové C5 super, protoe se dají vypnout přímo na ovladači. To je domylené. |
| |
| |