xantia.hd
|
13.04.2018 21:44 -
Re: Z auta se stala modla, ikona, nepostradatelná věc ???
|
|

|
c5vyskov napsal(a): Není to jenom u aut, lidi jsou fakt schopní chtít i tu náhradní tv...
U jednoho zákazníka odeel ve stroji (stroj v ceně tv) stykač. Byl omylem na jiné napětí, odzkouení a vechno vydrel, a jak byl u něho sepnutý delí dobu, tak shořel. Zákazník mi volal odpoledne ve 3 hodiny, a oznámil mi, e jestli nebude mít nový stykač zítra v 8h u sebe na stole, tak odstupuje od smlouvy... Odstoupili jsme
Prý mu uteče keft a kdesi cosi. Tak mu říkám, kdyby mně lo o významný keft, tak snad si vybavení nekoupím den předem... Prý proč ne, to je normální přece. Foák na dovolenou si taky koupí před dovolenou a kdy přestane fungovat, tak bude chtít náhradní. Takový člověk je schopný chtít jetě odkodnění, kdy mu auto neopraví na termín, e si kvůli tomu musel posunout dovolenou, nebo bude chtít proplatit půjčení auta na 14 dní (na dobu dovolené...).
Nevím, náhradní věci, odkodnění, myslím, e na to ze zákona není nárok. Nechci to nijak rozvádět, to by kadý podnikatelský subjekt asi musel zaměstnávat jednoho právníka. Jen jetě zmíním jednu věc, kterou mi řekla kamarádka pracující v supermarketu a která mne dostala ... supermarket umoňuje vracet zboí do 14 dnů na tzv. "chybný výběr". Jediná podmínka je zboí v původním obalu, nepokozené, viditelně neopotřebené. nikdy by mne nenapadlo nakoupit vánoční či velikonoční dekorace, pak je po vánocích vrátit, "koupit" si na vánoce DVD přehrávač nebo TV a pak opět vrátit, po dovolené vrátit fotoaparát... A takového zboí je spousta, myslím, e u e-shopů budou také znát, kde jetě navíc musí vracet i potovné. U se bojím, a bude mít monost zákazník vrátit zcela bez sankce auto po 14-ti dnech na patný výběr  A bohuel toto se týká i zboí, tedy i ND, kdy zákazník učinil objednávku mimo provozovnu, tel, mailem a má monost tedy zboí bez udání důvodu vrátit do 14-ti dnů. |
| |
| |