Mikra
|
06.04.2018 20:18 -
Re: Z auta se stala modla, ikona, nepostradatelná věc ???
|
|

|
Jo, jsou. Bohuel. Naučili jsme je to. ádná výchova k úctě, ke skromnosti, k vděčnosti. Pořád je jen chválíme a podporujeme, nic si nemusí zaslouit, za nic je netrestáme. Mluvím o mladých, dětech, kolácích, učních a studentech. Bojíme se, aby se neurazili, nebo aby jsme jim nepodlomili sebevědomí. Bez toho dnes dospělí neuspějou. Nemusí umět logicky myslet, stačí kdy umí hledat na netu, wikipedii, v kalkulačce... Je děs číst výplody mládee na FB. Četina pláče, zdravý rozum nechápe. Je to jiný svět, ne byl za naich mladých let. Sice nám tenkrát taky předhazovali vzory z první republiky, cpali nás do tanečních a na diskotéku nám nutili kravaty, ale vedle toho nás učili i pracovat a přemýlet. Na vojně nás zlomili a naučili nás trpět a zapřít se. Naučili nás váit si maličkostí a práce druhých. To se dnes nenosí. Dnes se práce druhých jen ocení dle poptávky/nabídky a jetě je třeba dle obecných zvyklostí s tím vyjebat a nebo to zneuít. Já jsem si na první auto musel vydělat a přilo a po rodině. Dnení mláde dostává auta jako my jsme dostávali fusekle pod stromeček. Je to nutnost, vdy on by ten ná mladej neměl jak jet do koly, nebo by se mu ostatní smáli, holky by ho nechtěly bez auta. Táto, musíme se o něj postarat, nebo se neoení... Bodejď by si takovej mlaďas pod sebe dával ručník, kdy doma to po něm uklízí maminka. Mě by táta přetáhl po zádech něčím bolavým, kdybych se takhle choval. Táta toho borce bez ručníku by na tebe přivolal právníka za obtěování.
Co do mladý hlavy rve od malička, to se mu stane samozřejmostí a pak se podle toho dokáe i chovat. Někdy. |
| |
| |