| |  |
xantia.hd
|
05.04.2018 22:18 -
Z auta se stala modla, ikona, nepostradatelná věc ???
|
|

|
Pánové dobrý večer, jeliko dnes byl nápor o trochu větí ne obvykle a blbce jako by z nebes shazovali, zkuste se podělit o vae zkuenosti. Třeba to bude malá náplast, e je to vude stejné... Pamatuji "staré" časy, kdy se nedělalo nemoné ihned a zázraky do tří dnů, e prostě dal zákazník auto do servisu a tak nějak čekal a doufal, e bude opravené. Doba se změnila, máme dostupné náhr. díly, know-how (akorát ty ikovné mechaniky aby člověk s lupou pohledal), krásné prosklené showroomy a servisy, s dětskými koutky, konferenčními místnostmi, skvoovými kurty a já nevím čím, akorát ti zákazníci se jaksi trochu změnili, mám pocit, e kdy jim uříznete nohu, nebude to taková tragedie jako půl dne bez auta   Dovolím si uvést několik dneních příkladů : 1: Někdo nám naboural auto, ohnutý disk, dle stanoviska technika i moná hnutá zadní náprava, oplastování blatníku, nárazníku, lak blatníku, nárazníku. Ne , vyměňte nám jenom disk, auto potřebujeme, na lakování není čas .. 3 dny ?? Nelze !! No ale můete to mít ve zase bezchybné, na pojiovnu, při stejné spoluúčasti ?? Ne, lakovat nechceme, chceme jezdit !!!!! (pán z větího města, do servisu 4 km) 2: pani objednaná na servisní prohlídku a montá kitových doplňků - přijede o hodinu později (pro info-bydlí přes ulici) - mám rozkousané kabely a hadičky od kuny - no nevím, jestli to stihneme do odpoledne, je to přeci jenom dost práce navíc nad objednanou- no to ale stihnout musíte, v 15,30 jedu do 4km vzdálené nemocnice (pro info - jede tam i MHD). Co kdybychom tedy kitové doplňky namontovali v dalím termínu , No ale ty já mít musím !!! A opruzuje ji od 14,30. 3: Auto po malém ukanci paní doktorky, oprava cca 4-5 dní . Potřebuji náhradní vozidlo. Paní doktorka s ním dojede do ji zmíněné 4 km vzdálené nemocnice, tam jej nechá zaparkované uvnitř areálu a odjede s manelem na dovolenou druhým autem na chalupu, odkud je problém je k převzetí vytáhnout (kdo zná, ví jak si pojiovny hlídají dobu zapůjčení NV) Znám servisy, kde se čeká na banální karos. a lakýrnickou opravu měsíc, ne na vás přijde vůbec řada a dalí 3 týdny oprava , chápu, mají toho hodně a kapacitně nestíhají, jen si tak nedovedu představit, co jim tam ti zákazníci předvádějí .... 4: Běný servis. Bude trvat 1,5 hod . A co tady budeme tak dlouho dělat ????? Dřív by to nelo ??? 5: byl jsem objednaný na 9,00 hod a teď je 9,14 a auto jetě stojí venku. Jak si to představujete?? Víte, nelze na minuty odhadnout čas servisu -občas se něco zadrhne, utrený roub, apod. To mne ale vůbec nezajímá !! (zde si vdycky vzpomenu na ordinaci lékaře, kde pacient čeká dvě hodiny po objednaném čase s tím, e na dveřích je "Pořadí pacientů určuje lékař - a kupodivu nikde si nestěuje!!) 6: Mám nové auto 2 měsíce a stříbrný lak na rameni volantu mezi věncem a středem mi zcela "slezl" - je tam černý plast. No s tím jsme se jetě nesetkali, je to místo, které není mechanicky exponované, v podstatě nepřijde do styku s rukou na volantu. Na to jste pouil nějaký nevhodný agresivní, čistící prostředek. Ano, myl jsem to, v souladu s příručkou uivatele a pokud :mi to neuznáte na záruku, budu se s vámi soudit a roznesu vás po vech čertech ... 7: Máte sjeté destičky a kotouče nejsou rovnoměrně opotřebené po celé brzdné ploe - obojí je na výměnu. Ne, kotouče jsou dobré, díval jsem se na ně, vyměňte jenom destičky. Ná zákazník, ná pán... Po nějaké době: Na STK jsem neproel, mám to na měsíc, destičky nebrzdí na celé ploe kotouče, tak mi kotouče vyměňte. No to ale budeme muset opět vyměnit destičky, nebo jsou vyjeté podle kotouče... 8: Proč jste mi vyměnili gumičku stěrače ?? protoe stěrače patně stíraly a gumička byla utrená. No to jsem si teda neviml, stírače stíraly celých 6 let bezvadně a tak je tam koukejte dát zpátky, já tady nebudu podporovat nějaké vae obohacování .... (částka 98,50 s DPH) 9: proč jste mi dolili 0,5L ostřikovače ?? Schválně jsem si chtěl vyzkouet vai poctivos, tak jsem jej včera dolil. No jednak mechanik zkouí funkci zadního a předních stěračů, take se trochu kapaliny spotřebuje, dále se můe stát, e v nádrce je bublina. Myslíte, e se chceme obohatit o částku 14,50 Kč ?? no to nevím, nejde o peníze, ale jde o princip a já jsem měl ostřikovače plné... Myslím, e bych tak mohl pokračovat jetě dlouho, otázka : stále vás to vechny s takovými zákazníky baví? Stále vás baví se usmívat, na li přátelsky reagovat, snait se, aby zákazník měl opravu hotovou za 1,58 hodiny s tím, e později ze servisu v kadém případě odjet nemůe, aby si pak auto vyzvedl dalí den ?? Přiznám se, e občas u to nedávám a říkám si, jaké by bylo utírat na pastvině beranům nosy ... Moná jsem se rozepsal, více ne bylo vhodné Vem hezký večer a úspěné dny |
| |
| |
|
|