zgrafik
|
30.03.2018 00:24 -
Re: Antipollution system faulty - dieselové motory
|
|

|
Zdravím,
na mém autě C5 III (X7) 2.0HD 100kw vyskakuje závada Antipollution system faulty a dle diagnostiky to ukazuje 3 závady s tím spojené, P0088 Ovládání regulátoru tlaku paliva, P1671 Regulace rychlosti vozidla a P0094 Palivový okruh. kdy závada vyskočí přestane fungovat tempomat, ale kdy auto nově po nějaké době nastartuji i kdy hláka přetrvává, tempomat znovu funguje. v příloze přikládám záznam závad z diagnostiky a deník z dneního dne. Ale bych začal od začátku tak na podzim auto začalo při volnoběhu při čekání v koloně nebo na křiovatce chcípat a před tím to občas na dálnici kublo jako kdy to nemá naftu a pak to jelo dál a tak jsem nechal vyměnit regulátor tlaku nafty DELPHI 9109-927 na čerpadle paliva (na diagnostice ádná závada se neukazovala) a vekeré popisované závady zmizely. V prosinci se dělala klasická výměna oleje a vech filtru po 20tis. (dělám cca 2x do roka) a ve OK. před měsícem jsem nechal udělat vyměnit rozvody včetně vodní pumpy atd.. včetně řemene a napínacích kladky alternátoru a při té příleitosti vyměnil i havící svíčky jeliko to hůře startovalo a prý 3 byly opravdu patné a tak dal vechny 4 nové. Auto jsem si převzal a po okrskách jezdilo bez závady, ale pak jsem najel na dálnici a vyběhla závada Antipollution system faulty. Při napíchnutí na diagbox to ukázalo uvedené závady plus, jetě opak nízký stav tlaku nafty při startu a přeruovaný signál otáček vačkového hřídele. Ač prý na snímač známí neahal ani neodpojoval, původní byl lehce prý pootočený, ale měl jiný z jiného motoru tak ho vyměnil a ji se toto neukázalo. Jeliko to hlásí P0088 Ovládání regulátoru tlaku paliva, tak jsem vyměnili i čidlo tlaku paliva 1920GW které jsem měl náhodou nepouité z jiného auta kde nakonec nebylo třeba, ale závady pořád přetrvávají. Fyzicky auto má horí starty po delí době stání 10hod a déle, asi klesá nafta, ale tak po pár otočení si to kytne na jeden či dva a motor se rozeběhne a pak u to v průběhu dne startuje normálně. Jinak auto jede pak bez problému má tah a i při vyskočení závady neregistruji propad výkonu ani kubnutí motoru, jen to zapípá a rozsvítí nahlásí závadu a přestane fungovat tempomat. Dnes jsem jetě vyměnil 3 měsíce starý paliv. filtr který byl do poloviny trochu zapiněný, nic hrozného, ale zatím jsem to neprojíděl tak uvidím, ale myslím si, e tím to nebude. nesetkali jste se někdo s něčím podobným? |
| |
| |