jruze
|
29.03.2018 09:06 -
Re: Elektrická parkovací brzda / C5 III
|
|

|
c5vyskov napsal(a): Já u věřím té nejhorí variantě. Kdy v jednom odstavečku v návodu napíou:
Nouzové odbrdění
Pokud můete vozidlo nastartovat: při běícím motoru selápněte brzdový pedál po celou dobu provádění úkonu .
a v dalím odstavci:
Dokud není obnovena funkce parkovací brzdy, je pro zabránění pokození brzdy třeba ponechat vypnuté zapalování.
To je na hlavu...
Na tom motorku je snímač otáček, kdy se přetrhne jedno lano, tak po dotaení o určitý počet otáček by se měl motor vypnout, ne e pojede pořád a druhé lano vytrhne z převodovky  Mělo by to tak fungovat 
To Luki :
Nefunguje ( a také někde v pracovních postupech uvádějí e má zkontrolovat vzdálenost vysunutí obou lan = musí být stejná - nejsem si vědom e by tam psali způsob odstrenění tohoto problému) a je to moná úmyslně takto napsané = kolik asi tak můe být cena mechanismu ručky ? = jsou to jejich prachy a zajitění práce. - ten snímač podle mne jen detekuje pohyb motorku a zároveň předává info o počtu otáček do jednotky - pokud se dostane mimo toleranci naprogramované v elektronice vyhodí chybu a tu při troe těstí jde zkalibrovat (no nepovedlo se ani dálkovím kódováním + to rozhodilo údaj o síle zataení která asi souvisí s počtem otáček motoru kdy u by k tomu mělo dojít) bohuel se nedostane nikde ke schematům elektroniky aby jsi mohl zjistit který ,,váb" to má nastarosti a mohl by někdo toto dát do normy. (to si ale chrání výrobce a ne citroen - kdyby to citroen věděl nebo mněl arogantní by to sehnal) (nejsem elektronik tak snad to není takovej nesmysl co jsem napsal) |
| |
| |