jruze
|
29.03.2018 05:07 -
Re: Elektrická parkovací brzda / C5 III
|
|

|
c5vyskov napsal(a): Jetě co píe manuál o nouzovém uvolnění el. ruční brzdy:
...to co se píe pár příspěvků vý, obnovení funkce (po opravě) podrením tlačítka...
ALE:
Dokud není obnovena funkce parkovací brzdy, je pro zabránění pokození brzdy třeba ponechat vypnuté zapalování.
Take jo, ádné vylepení se ani v páté modifikaci brzdy nekoná  Mohli to napsat alespoň tučně nebo k tomu dát vykřičník, v tom textu se to úplně ztratí, jedna krátká bezvýznamná věta 
Podle manuálu by pro brzdu měla být pojistka F9 někde v motorovém prostoru??? Bude dobré napsat si to na lísteček do auta, pro případ nouze, a nemusím volat odtahovku  Deaktivovat automatiku se mi nechce, u jsem zlenivěl, je fajn kdy člověk nemusí myslet na brzdu. Navíc mám obavu, e kdybych ji přepnul do manuálního reimu, tak si na nutnost zatáhnout za tlačítko tak zvyknu, e bych za něho omylem zatáhl i kdy bude brzda nefunkční. Ta pojistka je jistota...
Ta pojistka je v té krabičce vedle aku a první nebo druhá odspodu z těch malejch - to je sice jistota , ale dostupnost 
Mne zachránilo to (potřeboval jsem přeházet auta a 3.-4.x jsem popojíděl dva tři metry) e a)byla shnilá pojistka , b)e se hned pákrát po sobě zabrzdila a odbrzdila a při poslední její akci kdy prolezl doraz a natěstí drák bovdenu podrel bovden se zoxidovaná pojistka načala tak e po zabrdění a velmi kratké době (pár vteřin) aktivovalo odbrdění (pojíčděl jsem o metr-dva to nestačila ani dojet ta ručka do koncovejch poloh) chroupla ta pojistka. No kdybych pouil ten návod (jak aktivovat zpět brzdu) tak po výměně pojistky při dalím pokusu automatického zabrdění zaplakal.
Tak kdo si vyzkouí zdejí návod odblokování a zpětného uvedení do provozu ručky ? (nehlaste se vichni - mám jen dvě ručky)
c5vyskov : ono by tam mělo být napsáno ,, v případě poruchy vypnte motor pouijte nouzové odbrdění a přesuňte vozidlo na místo kde nebude překáet - vyhledejte odbornou pomoc !!!" no některé slova vynechali. (ono to nouzové odbrdění má slouit v podstatě jen k monosti přesunu vozu třeba z křiovatky nebo místa kde by blokovalo průjez ostatním účastníkům provozu a dalí u je na odborné pomoci - jene ti co zaplakali to pojali tak e nouzově odbrzdím a vesele pokračuji dál.(potom to končí přetrenými lany,rozlámanou převodovkou , nebo ,,jen" rozházenou elektronikou kterou u nikdo neumí (nebo zn.servis,normální smrtelník) nedá dohromady.(ty lana nemají variabilní monost zataení = jedou natvrdo a kdy projede jeden doraz (asi táké záleí který - zřejmě je horí ten s tím zátěovím snímačem) tak to nezaznamená e je jedno lano u zataené a roztrhne to převodovku(ale to je jen doměnka-nebyl jsem u toho - větinou jsem a kdy je KO. |
| |
| |