tomio
|
21.03.2018 10:35 -
Re: Silentbloky ramen přední nápravy / C5 III
|
|

|
Tak jsem se konečně dostal k tomu, e dáme do pořádku přední nápravu. Materiál nakoupen (Lemf, TRW,..), tak snad bude ve OK. Mechanik ale nemá zkuenosti s citroeny, tak bych měl pár dotazů.
- přelisování spodního silentbloku dráku těhlice (silent drák-rameno, pod "abou"). Těko se to bez přípravku dělá přímo na autě, take to bude muset celé ven. Do dráku těhlice je upevněná pístnice...tam není ádný problém? Předpokládám, e kdy je auto zvednuté (odpojená baterka), tak hydraulika není pod tlakem a pístnice po odpojení z dráku ádnou neplechu dělat nebude.
Dále je nejspí problém při zpětné montái, protoe auto bylo před nájezdem na zvedák ve zvýené poloze a dočetl jsem se tady (s kříkem po funuse ), e ten silent se musí dotahovat v "jízdní poloze". Take sloit dokupi, postavit na kola, zapojit baterku, sníit pozici na jízdí, ve odpojit, zase zvednout a znovu dotáhout?
- výměna spodního uloení těhlice (aba). I kdy jsem si toto nechal měnit před cca rokem a půl v citroenu, tak je v uloení vůle a předpokládám, e to nechám znovu vyměnit. Ta "aba" je v těhlici nalisovaná? ádný roubový spoj tam vidět není. Jaký je postup výměny tohoto "kulového kloubu těhlice"? Jo, v citroenu tam dali SKF bratru za 2.500,- 
bude se měnit i silentblok v rameni a zadní uloení ramene. Nakoupil jsem i nové rouby, tak snad to půjde.
Je tam jetě něco, na co servisáka upozornit?
Děkuji za rady. Při nejhorím se asi budu muset domluvit s předsedou a udělat si výlet na Slovensko |
| |
| |