Aresmlok
|
04.03.2018 19:48 -
Re: Zaseklé přední brzdy, zatuhlá ruční brzda, přibrďování / C5 I, II
|
|

|
Dneska jsem dokončil první etapu opravy přibrzďování pravého předního kola. Celkem rychle se to zvrhlo v malou generálku vech třmenů a omlácení a obrouení rzi na zadních kotoučích. První pokus o nápravu se moc nepovedl. Po sundání třmenů (dostat dolů zadní byl fakt poer a vymlátit z nich rouby jetě větí), vyčitění, osazení novými těsněními pístků jsem třmeny namontoval zpět. Klasické odvzdunění fungovalo jen na první kří - levé přední, pravé zadní. Z druhého kříe netekla ani kapka. Pomohlo nastartovat a odvzduňovat s běícím motorem. Co teklo z odvzduňováku je v příloze (zatím jsem takovej hnus z ádnýho auta nevypustil). Prolil jsem systémem po odčerpání nádrky cca 1 litr brzdový kapaliny. Situace se zlepila o 100%, ale údaje (dojezd) z referenčního kopce byly stále o 100% horí ne u Lemonka1.
Druhý pokus o nápravu spočíval v sundání předních třmenů, rozebrání samostavu pístků, vyčitění, výměny gufera a znovu zprůchodnění odvzdunění samostavu viz. přílohy. Systémem jsem prolil dalí půllitr brzdovky.
Čepy předních třmenů lehce mau čímsi od SKF, gumový bazmek z toho definitivně vyhazuji, prachovky dávám nový. Tímto stylem jezdí nebo jezdilo 5 aut a vechny brzdí/ly zcela v pohodě. Např. Lemonek1 1,5 roku/dvě zimy bez zásahu. Na referenčním kopci shodný rozjezd s II Octávkou.
Výsledek druhého pokusu je téměř shodný rozjezd na referenčním kopci.
Druhá etapa bude zápas s výměnou trubek a lanovodů ruční brzdy. Vymylený to mají kluci fakt geniálně...
Jo a rébus, kam patří destička s výstupkem, jsem vyřeil celkem snadno. Dal jsem ji prostě k pístku, protoe s výstupkem mám vechny čtyři destičky. |
| |
| |