Zdenal
|
26.12.2017 11:33 -
Re: Prosakující posilovač řízení (servo)
|
|

|
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda má někdo tady zkuenosti s prosakujícím servem u C5 X7, a jak to řeil? Osobně u jsem jednou ten problém měl, před necelými 2 roky, kdy mi začalo téct gufero na tyčce od volantu. Bylo prodřené, protoe tyčka orezla a lo to durch. Viz. obrázky z anglického fora, kde to u té řeili:
.link.
Tak jsem tedy vyměnil celý posilovač řízení, protoe se opravná sada nikde neprodává a tyčka kolem gufera byla silně rezavá. Pořídil jsem tedy celé servo REPASované, nicméně neuběhly ani 2 roky a u je tu ten samý problém zase, opět to teče, ale ne vinou zrezlé tyče, ale asi netěsného gufera (asi jak tyč na soustruhu ojeli) . Viz. přiloené foto. (za hadicí)
Evidentně jde o konstrukční chybu, nekrytá tyč, která navíc časem zreziví. I na zahraničních forech to řeili:
.link.
Mám tedy otázku, zda by jste doporučili znovu repas (záruka cca 12 měsíců), ikdy evidentně s pochybným výsledkem cca za 7000,-, nebo celý posilovač např od BOSCHe za 13000,-, nebo originál za cca 20000,- od citroenu? Protoe toto řeení je netěstí. Nebo jinou radu? Díky moc za jakékoliv doporučení |
| |
| |