vilous
|
08.11.2017 12:28 -
Re: Ztráta výkonu / C5 III 2.0 HDi 102kW
|
|

|
Já do toho vznesu trochu chaos. Měl jsem předloni problém - plyn na podlahu do svahu obvykle na 4-6 kvalt. Najednou zadrhávání a pomohlo podřazení a plný plyn. Značkový servis vyměnil snad i blikače bez nějakého výsledku a asi po 2 měsících mi to předal, e to snad funguje. Od té doby dva izolované výskyty a přestal jsem se tím prudit.
Ale jednou jsem to schválně vyprovokoval do hláek chyb motoru. A hlavní hláka zněla, e ECU z neznámých důvodů spíná ruční brzdu (elektrickou). A pak mi to zapálilo. Zkuste si jet na 5-6 plný kvalt i do kopce na sundejte nohu z plynu i třeba na 5 vteřin. NIC nepoznáte. To auto má ohromnou setrvačnost a ani přes brzdící efekt motoru si fakt nevimnete, e auto netáhne.
Efekt jako kdy auto trochu drhne je jednoznačně způsoben brdění, nejspíe elektrickou ruční brzdou. Zkouel jsem ručku i za jízda zatáhnout a je to naprosto ono.
Take v souhlasu s hlákou počítačů v rychloměru jde o sputění ruční brzdy bez vůle řidíče v momentě, kdy motor táhne na vyí stupně s pedálem plynu na podlaze. Stačí přepnout na tempomat nastavený třeba na 180 a ádný problém není a auto akceleruje jako z praku. |
| |
| |