Hanz 397
|
22.06.2017 22:38 -
Re: Povinné ručení
|
|

|
Ferro napsal(a): Hellmute, srovnává dvě nesrovnatelní situace a tedy dva různé (nesrovnatené) produkty.
Jestli jsem dobře pochopil, tak Tebe zajímá porucha, nebo Tebou zaviněná havárie a odtah moná i stovky km,protoe nechce opravovat v cizině (cena?). Tak Tě hned v úvodu zklamu. Takový produkt v tuzemsku není.  ádná poj. neodtahne ze zahraničí do ČR více ne 50 km, jinak k nejbliímu servisu. V zahraničí neodtahujou český asistenčky, ale místní na základě smlouvy a poadavku z centrály Tvé pojičovny po nahláení poj. události.
To co jsi popisoval byl případ, kdy kodu a související náklady likvidovala (platila) pojiovna víníka nehody z viníkova povinného ručení. Jestli byl viníkem inostraněc ze západu, tak se o nehodou postiené postarali oproti normám v ČR nadstandardně. Velikost, typ, stáří .... vozu viníka v tom případě nehraje ádnou roli! Důleité bylo, e viník měl aktuálně platné povinné ručení s dostačujícím limitem na jednu kodní událost.
Existuje...
Teď v květnu jsem předělával pojistku na auto a mám v podmínkách,e v případě poruchy/nehody bude vozidlo odtaeno do nejbliího servisu a pokud ten zkonstatuje,e vozidlo není schopen opravit do 12ti hodin od přitaení, tak mám nárok na náhradní vozidlo na 10 dní, ubytování vech cestujících z vozu na 2 noci v místě, kam bylo auto odtaeno a repatriaci vozu na místo určené klientem do celkové výe nákladů na repatriaci do 55000kč...
Zjednodueně-pokud auto nebude opravené jetě ten den,najdu si ubytování a druhej den mi odtahovka z ČR přiveze náhradní auto a moje mi odveze domu... Jo a sluba funguje-vyzkoueno kolegou z práce... |
| |
| |