Jarduk
|
29.05.2017 15:12 -
Re: Ventilátor chladiče (Sahara)
|
|

|
O víkendu jsem s jruze taky zrovna řeil, e se mi zas přestal hýbat ventilátor. Roztočí se, vypne, roztočí se, vypne. Kdy ho drim rukou, snaí se roztáčet tak sekundu a vypne.
Kdy sundam vrtuli, roztočí se v pohodě, během chvíle přejde na vyí otáčky. Ale jakmile se zatíí momentem, tak má snahu jen asi vteřinu točit. Zkouel jsem axiální vůle a tam je to ok, i při popotaeným rotoru mi to začne točit. Jen prostě nedá prvotní zátě při roztáčení. Nestalo se u tohle někomu?
Já zkouel jen naměřit různě napětí na přívodech a tlustý kabely mají pořád 12V. Slabí kabely mají cca 12V (jeden víc, jeden méně), třetí zem. Teď se pokouim někde sehnat náhradní saharu na test, abych zjistil, zda je v háji ona nebo něco před saharou.
Edit: Tak to vypadá, e jedinej rozdíl je, e bez vrtule to nesníí otáčky na nulu, take se po několika brnkuntích dostane motor na takový otáčky, e se tam asi něco sepne a pak u to drí ty vysoký otáčky. Ale i bez vrtule to jen drká pravidelně jednou tak za 5s do motoru, aby se rozjel. Jak nějaká proudová ochrana... Jetě mi napadlo, e jsem si nechával nedávno přehrát sw, tak jestli třeba ten novějí nepracuje jinak s vrtulí ne ten starej. |
| |
| |