Osvi
|
20.05.2017 11:18 -
Re: Třetí brzdové světlo
|
|

|
Ahoj vem,
také mi přestalo svítit 3.brzdové světlo na mém C5 X7 tourer, demontoval jsem tapecírunk a spoiler, 3. brzdové světlo vymontoval. Světlo jsem vyzkouel připojit napřímo na autobaterii - 3. brzdové světlo je O.K., normálně svítí - funguje. Dále jsem změřil napětí na konektoru 3.brzdového světla, při selápnutí brzd.pedálu na konektoru normálně naměřím napětí, které je v autě ( při nastartovaném autě cca 14 V ). Namísto brzdového světla jsem zkouel připojit přímo na konektor 5W skleněnou árovku - výsledek je, e se nerozsvítí... Zkouel jsem měřit i napětí při připojení 5W árovky a jakmile ji připojím, tak napětí spadne na nulu, jakmile árovku odpojím, tak napětí opět vyskočí na 14V.
Dále jsem zkouel vyměnit árovky v obou krajních světlech ( i přesto, e obě fungovali jak na koncové, tak i na brzdové světla ), výsledek je stále stejný. Dále jsem zkontroloval pojistku G40 - 3A, která by měla být na 3.brzdové světlo, na obou stranách pojistky naměřím normálně napětí, take pojistka O.K.
Poslední co jsem jetě zkouel je tempomat a normálně funguje, při lápnutí na brzdu se tempomat vypne.
U nevím, co jetě vyzkouel, jsem v koncích, nic dalího mi nenapadá...
Prosím poraďte, jestli lze jetě něco vyzkouet, zjistit?? Auto mám vzadu stále rozebrané, take můu cokoliv zkusit.
Předem díky moc za rady. |
| |
| |