PATaMAT
|
18.05.2017 12:03 -
Re: Klesání zadní části vozu / C5 III
|
|

|
Rozřezaná pístnice .... Vechen tlak těsní jedna tenoučká hrana teflonového těsnění. Pístnice co je na fotce tekla tím způsobem, e občas nepravidelně se pod autem objevila louička. Auto NEPADALO a drelo si výku jak má stále !!! Tlakové teflonové těsnění bylo naprosto nepokozené ve 100% stavu !!!
Moje domněnka po prozkoumání funkce pístnice, těsnění a hlavně dvoubřité prachovky je taková, e :
při zvednutí auta, kdy se pístnice "vyvěsí" dojde k podtlaku v pístu a hrana prachovky se vcucne a kousek utrhne a dostane se pod to teflonové těsnění. Tím pak můe protéci kapalina ven. Myslím si, e ale zase časem se ten kousíček vytlačí a přestane to téci. Podle mě ale k tomu samému dochází i při běné jízdě, kdy na ostré hraně na silnici či horizontu dojde k odlehčení auta a velkému vysunutí pístnic. Nasvědčuje tomu, jak moc je ta prachovka okousaná, doslova seraná . Podle toho by to museli v pneuservise vyvěsit snad tisíckrát ....
Jetě by se snad mohly pod těsnění dostávat kousky teflonu odřené z kluzáku pístu ?
Moje doporučení je - tekoucí ukvapeně pístnice neměnit a třeba zase přestanou téci...
V případě padajícího zadku je to jednoznačně ventil vzadu uprostřed - pokud po odpojení u vracečky u něj tamtudy poteče kapalina. Pokud na vratce nepoteče nic, je to ventil v bloku BHI, který drí přívodní tlak. Je to jednoduchá a 100% jistá diagnostika problému "Pali1979" |
| |
| |