cimbal
|
06.04.2017 21:15 -
Re: Problémy se startováním / C5 II 2.0 HDi
|
|

|
Zdravím, doufám, e píu do správné diskuze. Moje C5 II 2,0 Hdi automat nechce nastartovat. Začalo to kontrolkou motoru a klasickou hlákou Depollution system faulty, nechával jsem čistit FAP a hláka se poté objevovala, dle mechanika pouze zůstala v počítači, tak jsem ji nevěnoval výraznějí pozornost a pokračoval v cestě (e se poté stavím na vymazání hláky). Po cca 150km auto chcíplo při stoupání do kopce, pak následovalo odtaení cca 70 km do ČR. Od té doby nejde nastartovat-startér točí motor chytne a hned zdechne. Po několika pokusech o nastartování jsem pozoroval líný prouek bílého kouře z výfuku, e by nějak nasával vodu? Diagnostika hlásila: 0 napájení havičů - ty by přece startu vadit neměly? (ale určitě je nechám vyměnit). FAP - plnění aditivem na maximu-to bych viděl jako problém, je ale moné aby proto auto nenastartovalo?, rozdíl diferenciálních tlaků spalin vstup-výstup z FAP 0-chápů tak, e průchodnost spalin filtrem je bez problémů?, zaplnění FAP 42 procent a jetě hlásila e nereaguje čidlo víčka nádre. Nafta do motoru jde, palivový filtr nedávno měněn, sítko v nádri jsem čistil. Tlak nafty byl trochu nad normál(i kdy tlakovací balónek se mi zdál měkčí, bublinky vidět nebyly), hodnoty jsem si nezapamatoval. Auto mám cca 200km daleko (na Jesenicku) a dostanu se k němu na velikonoce, tak bych se rád pokusil o jeho oivení . Netuíte někdo, v čem by mohl být problém? Nerad bych to řeil metodou pokus X omyl, aby oprava nebyla draí ne auto...budu rád za kadý tip, jsem naprostý laik(jak u někteří s nekonečnou trpělivostí víte |
| |
| |