tomio
|
16.03.2017 12:39 -
Re: Spojka / C5 III
|
|

|
Nazdar vichni. Na podzim měněna spojka a setrvák (setrvák origo z distribuce PSA, spojková sada Valeo). Hned po výměně jsem připomínkoval tuhý chod spojkového pedálu (mechanik poradil chvilku jezdit, spojka si sedne). Spojka si sedla, ale tuhý pedál je pořád.
Někdy při rozjezdu do kopce auto dokáe troku zavibrovat. Kdy se rozjídím s mírně povoleným spojkovým pedálem(v pozici, kdy začně spojka zabírat), tak je to v pohodě, ale kdy mám pedál v cca půlce chodu tak zvykne drncnout. Razantní rozjezd s "plným" plynem v pohodě, bez vibrace. Naučil jsem se rozjídět tak, aby to nevybrovalo, ale ideální to není. Nevím, jestli tohle nemůe být i otázka uvolněných spodních silentbloků ramen na přední nápravě, popř. poloosy, která má vůle a budu ji měnit.
Poslední dobou si vímám, e spojkový pedál po uvolnění někdy jetě troku skočí nahoru - opravdu kousek. Pustím spojku, nohu mám nad pedálem a cítím, e ten pedál se vrátí do horní polohy trochu později (jedná se o chod pedálu v rozmezí max 0,5cm).
Chystám se na výměnu pravé poloosy a říkám si, e je vhodný čas udělat "revizi" té spojky. Mechanik souhlasil, e se na to jukne. Na co ho upozornit, čím by to mohlo být?
Tuhý pedál - patně, nebo vůbec promazané loisko, odvzdunění hydrauliky spojky?
Občas vibrace při rozjezdu - můe být problém ve vidličce? Tu jsme minule neměnili, prý byla OK
Chod spojkového pedálu - odvzdunění, spojkový váleček? Budu měnit pylový filtr, tak zkontroluju chod pedálu, jestli někde mechanicky nemůe drhnout. Vrací ho zpět nahoru jetě nějaká pomocná pruinka, nebo to je ve řeené hydraulickým ovládáním? |
| |
| |