tomio
|
14.03.2017 08:00 -
Re: Výměna palivového filtru
|
|

|
Tak jsem o víkendu měnil filtry (vzduchový a palivový) a lo to vcelku dobře. 2.0hdi 16V 103kW. Dám pár informací pro úplné začátečníky.
Přístup je k tomu úplně ukázkový a u výměny palivového filtru dost pomohl přítel internet .link. Rozhodně doporučuji pořídit 27tku ořech, protoe pak je povolování plastového víčka bezproblémové a neokouete si tu plastovou matičku.
Starý filtr jsem vytáhl, odsál zbytek nafty v nádobce filtru a zkontroloval, jestli nic nezůstalo na dně nádobky. Tankuju Vervu od Benziny a nádobka byla úplně čistá (tak moná má cenu připlácet za "lepí" naftu). Nový filtr byl od Purfluxu a trochu mě zarazilo, e hrdlo filtru není ve víčku nádobky nijak zajitěné. Nesnail jsem se filtr zarvat do víčka na sílu, ale přilo mi, e tyhle dva díly (filtr a víčko nádobky) by mohli být k sobě přidělané lépe. Vyměnil jsem gumové těsnění na víčku a přes balónek jsem půl nádrky zalil naftou. Nasadil víčko s novým filtrem a polehoučku dotáhnul a po plastový doraz. Pak jsem povolil odvzduňovák na vrchní straně víčka a balónem pomalu dočerpal naftu a z odvzduňováku vytíkala nafta. Odvzduňovák jsem přitáhl zpět, a nastartoval motor, který po dvou sekundách chcípnul. Tak jsem jetě třikrát zapumpoval balónkem (a byl balónek úplně tvrdý) a motor naskočil. Tentokrát ve OK. Jetě jsem nechal motor chvíli běet, abych se přesvědčil, jestli to někde neteče a snad je ve v pořádku.
Po výměně filtru jede auto určitě líp (mám auto od léta a nevím,kdy měnil filtry předchozí majitel). Semtam jsem míval problém s jemným kytnutím (cuknutím) motoru při jemném přidání plynu (při normální akceleraci na třetinu plynu to nedělalo) a po výměně filtrů to jede plynule, bez cuknutí. Jetě je brzo hodnotit, ale troufnu si říct, e výměnu palivového filtru na RHF zvládne skoro kadý |
| |
| |