| |  |
Hanz 397
|
03.03.2017 23:13 -
Re: Děsy na cestách
|
|

|
Dnení cesta z práce domů...
Vylezlo blunce a některým se zase nahrnula krev z mozku do jiných partií. Jinak si to nedovedu vysvětlit.
Půl 4. odpoledne,vyjedu z práce na Ústeckou a u popojídím v tý zasraný,skoro půlhodinový koloně. Přede mnou pomocníci s ochráncema. Kdy jsme byli cca v půlce cesty k semaforu,kousek před odbočkou na Dělnickou,koukám v zrcátku modrý majáky. Sanitka. No a protoe jsem uvědomělý řidič,nechávám si pro tenhle případ před sebou v koloně místo a i tak stojím víc u kraje,tak uhnu jetě kousek. To samé cajti přede mnou. Sanitka to okolo docela provalí,no a kdy je u té odbočky na Dělnickou,tak se před ní z ničeho nic objeví čumák Golfa. Neomylně ho trefuje. No,natěstí jen lehce krtá. Ten idiot chtěl odbočit a ani nekouk do zrcadel.
Popojídím dál. Projedu semafor,docukám ke kruháku u Tesca, najedu na nový most,nasadím tachometrových 80km a protoe nechci sjídět ke Kauflandu,najedu do levýho. Pravej je plnej nákupuchtivých a stojí... Najednou okolo mě zprava první letoní...motorkář. Málem jsem se pos...al,jak jsem se lekl. Nejel rychle,ale letěl nízko...
Na konci mostu sjedu na Kamenickou. Připojovací pruh tam absolutně nemá význam. Stejně tam 90% "řidičů" zastaví,aby mohli dát přednost někomu,kdo je jetě na kruháku u Kokosu... Dneska tam byli dva zastavovači.
Konečně jedu po Kamenický svých 55 (dost často tam měřej), zastavovači u jsou dávno v prachu. Asi museli dohnat to zastavení. Blíím se z zastávce MHD. V ní stojí ten velkej,třínápravovej Mercedes... Koukám,na blinkr. Nebliká. Nevím,jak jinde,ale v DC asi autobusy MHD nemají zrcátka-blikne a jede,v tom lepím případě. U jsem cca v půlce busu,říkám si,jak mi to krásně vylo,e se za ním nepotáhnu k dalí zastavce,kdy v tom se on rozhodne jet. Dá mi to najevo tím oranovým světlem a po tom,co se mu hne předek tak o cca metr a půl do silnice. No a jako bonus ze shora proti polskej kamion. Jetě,e má C5 opravdu hlučnej klaxon... Ale bylo to natěsno.
Konečně cedule konec Děčína. Kouknu do zrcátka. Za mnou nalepená bílá trojková Ochcáfka... Přesně na ceduli jsem přidal a Ochcáfka se zmenila. 90km/h... "O" nikde... Dojel jsem do Ludvíkovic. 50km/h. Taky tu často měřej. Cca v polovině vesnice zase zrcátko plné bílé Ochcáfky. U cedule konec Ludvíkovic se opakuje situace od cedule konec Děčína. Jedu si svých 90, blíím se k dvouproudu do Ludvíkovickýho kopce a vidím,jak se zvolna zase přibliuje ta bílá sv..ně. Najedu do pravého a drím svých 90. Zhruba v půlce kopce mě dojela. Já pořád svých 90. Do cca tři čtvrtě kopce jel vedle mě asi tak 95. tak jsem opravdu lehce zvolnil. Říkal jsem si,e mít toho blba před sebou bude bezpečnějí... Předjel mě. Tak jsem zase pomalu začal zrychlovat,a jsem měl na horizontu kolem kilka. Přejedu horizont. Je na něm benzínka. A od ní,směrem z kopce do Huntířova připojovací pruh... Na něm..... stříbrná,tentokrát jedničková Ochcáfka. Přemýlím,jestli zůstane stát a počká,a projedu,nebo jestli mi to tam pustí. Byl jsem dost daleko na to,aby přede mnou sviněj vyjel a já bych nemusel ani přibrzdit. Kadopádně noha z plynu... No a ten trotl se rozhodl,e pojede,ale tak,aby mu nestoupla ta úasná spotřeba,kterou mají fechny Okty,voe...
Jal jsem se teda brzdit a dostal jsem se lehce pod 60km/h. Protoe je tam dvojitá plná... Tak jsem zablikal,abych mu jako dal vědět,e se mi to moc nelíbilo a e teda u by jako mohl jet. No a na to on mi z okénka,ve kterém mají řidiči Ochcávek větinou loket,ukázal,e jsem jednička... A pořád si jel svých 60. Jsem kliďas,ale tohle u mě troku nadzvedlo. Tak jsem svou nevoli dal najevo klaxonem (miluju ho). Ale on pokračoval v neverbálním rozhovoru se mnou.... Prudce selápnutým brzdovým pedálem. KOKOT. Kdybych jel,jako před tím ten idiot z té bílé,tak jsme mohli ztvořit kodu C5, nebo Citroen Octavia,ale snaím se nejezdit,jako idiot... Dojeli jsme do Huntířova(cca 500 metrů od místa incidentu) a ten dement odbočil...
No a pak u jsem dojel zbylých 10 km domů v pohodě... Ale na jeden den na můj vkus docela dost adrenalinových záitků... |
| |
| |
|
|