jruze
|
24.01.2017 09:47 -
Re: Klimatizace nechladí
|
|

|
Tak já to nějak nechápu: klima se v mínus teplotách nesepne,funkce vysouení funguje tak e ,,mrazivej" vzduch vysuí vnitřní vlhkost tak e je vháněn do systému tento vzduch z venku . No já mám C5 II s tím nesmyslem kontroly čistoty ovzduí a se sondou vlhkosti(funkční) - klimakompresor (elektromagnet) je sepnutý stále(klimakompresor má regulaci výkonu) - to co nechápu je = proč se mi po zapnutí ofuku na přední sklo rozeběhnou sahary(to se děje vdy kdy ,,spustí" klima) a přepne na vnitřní okruh(né vdy - asi je to podle vlhkosti interieru),dalí věc co nechápu je k čemu je tam sonda vlhkosti v interieru? , to e se občas stane e se přepne na vnitřní okruh a napíe e je vzduch znečistěn - o tom nemluvím to je něco jiného . Dalí - proč mi i v zimě občas odkapává voda z tělesa klimatizace(voda není sladká a ani se neztrácí-take vzduná vlhkost zkondenzovaná na výparníku).U C5 I jsem to měl jinak tam kdy jsem pustil rozmrazování (ofuk na okno slyel jsem cvaknout elektromsgnet klimakompresoru)
S tím e kadá klima by se mněla po nějaké době protočit nám na kolení říkali je hlavně kvůli těsnění kompresoru aby nylo dlouho v jedné poloze a nevymačkalo se - zmení se moný únik chladiva (ten je kolem 10% ročně )
Otázka: proč se mi občas přepíná na vnitřní okruh,proč mi spínají v těchto případech sahary (na rychlost pro klimu),proč a kde se bere voda odkapávající z výparníku,proč se mi na druhém autě (nefunkční klima-prasklá trubka) hůře odmlují okna ? |
| |
| |