| Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Emise |  |
Qwik
|
23.01.2017 23:31 -
Re: Emise
|
|

|
Eattheday napsal(a): zdravim, mám veliký problém. Byl jsem na emisích s autem C5 Tourer 2.0hdi 100kw. r.v. 2008. Emisní limit je 0.51. Kdy auto napíchnuli na pc tak to ukazalo auto bez závad tudí přistoupili na nějaký test, kde se 6x lape na pedál do plnejch a auto se musí do teto hodnoty vejít. bihuel mam ve kolem 0.8 take jsem neproel. Auto nemá filtr pevných částic. Take ta hodnota je opravdu přikrcená pe oktávky s filtrem to mají kolem 1. Já mam v techničáku i v počítači i na títku v motoru limit 0,.51. U neplatí tolerance do 0.5 take limit 1.01 u neplatí. Musí se prej dret hodnoty 0.51. Co mám ted dělat? natětsí emise i technická mi rok jětě platí, ale jak tento problem vyřeit?auto sem úprojel asi 8 km a točil sem ho jen na dvojku. auto má najeto poctivých 93 000 první majitel a koukal sem do záznamu tak nikdy se to auto pod 0.51 nedostalo.cděkuji vem za rozumné rady
jinak auto absolutně nekouří ani troku ani lehce.. prostě cajk  jestli jsem to malo protahnul? je pravda ze s autem jezdim opatrně na spotřebu u nejsem letec jako dřív
Zdravím kolego, tak jsem na tom obdobně, byl jsem minulý týden v pátek na technické, a na emisích mě málem vyrazili, provedli několik měření, ale stále se to pohybovalo přes 0,51 přes 0,8 a jednou i 1,05, a na několikeré protůrování motoru to lo někde na 0,45 a 0,5, take mi to nakonec dali, prý bych měl mít kolem 0,1 a 0,01. Nevím čím to je, jezdím sice okolo komína, ale před technickou jsem to protáhnul... Auto nekouří a koncovka není zadýmená. Jen při studeném startu si to lehoulince bafne, ale to je opravdu neznatelné, jen je trochu cítit klasický diesel smrad, za chvíli jde takový ten kyselý...
V citronu mi hnedle doporučili výměnu FAPu, no ale kdy mám technickou v kapse, tak proč bych se do toho hrnul, e? Řekli mi, e pokud by byla aditivace patná, tak by se to projevilo na diag, takté kdyby byl ucpán či proraený, tak nevím.. Jen mě zajímá wo co go. Je to způsobem měření? Nebo tím, e přede mnou na emisích tůrovali nějaký náklaďák a ten jim zasmolil ten jejich aparát, a já to pak odnesl? Nebo mám opravdu KO FAP? Jak to poznám, nechat změřit jinde? Rozebrat? |
| |
| |