Jarduk
|
20.12.2016 18:42 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
|

|
Chlapi, nevíte, čím by se po servisu mohla skokově zvednout spotřeba?
Nechal jsem v září dělat rozvody + sadu klínovýho řemene + plus komplet filtry a olej. Zdá se mi, e auto nejede nijak pocitově hůř. Ale spotřeba se mi zvedla okamitě z 6.3 na nějakých 7.3-7.8 a pod 7 nejdu, ani kdy to olícham 130 po dálnici na delí trasu. Kola jsem tam měl původně letní, teď zimní, beze změny.
Diagnostika v citroenu nic neukázala a kapotu ani nezvedli. (ty ku** si řekli litr za výpis chyb. To umí i moje diagnostika z ebay za stovku)
Jetě mi napadlo, zda nemohl něco poladit na podvozku, páč se mi zdá, e jakmile s autem jedu víc jak 110km/h, je o dost hlučnějí ne dříve a i jako méně stabilní vůči poryvům větru. Jak kdyby se nesníil podvozek, ale to fakt jen hádam. Pochybuju, e by dokázal při výměně těchhle věcí rozhodit třeba seřízení výky auta. (je to sice mechanik od francouzů, ale od Rencků) Musim tu najít ty hodnoty, kolik by měla být výka v těch pozicích.
Pak mi jetě napadlo, zda by tam třeba nemohla být nějak blbě hadice od sání nebo třeba něco s váhou vzduchu. Ale to by zas motor čudil, co nedělá. Teda dělá jen za studena, ale to je jen majitel línej dát konečně nový havky, ačkoliv ty starý objely tu naí kouli u tak 8x. |
| |
| |