jubileus
|
27.10.2016 10:15 -
Re: Prosakující posilovač řízení (servo)
|
|

|
Dík za rady a zájem.
Přesto vechno si myslím, e jsem předem načetl tady vechno dostupný, týkající se témat. ale kadý to dělá jinak a tak je toho hodně napsáno a přesný postup nenajde. Mimochodem kapaliny v nádrce bylo a po víčko a to i po několikaminutovém volnoběhu. Ale já teď u vím, e nestačí v 10°C ani 30 minut ale auto musí jet. Jinak se termostat neotevře, a nevpustí dalí (a u čistou při proplachování nebo potom u tu, co zůstane). A v ten okamik, kdy otevře(při jízdě) samozřejmě ubude v nádrce a autu chybí. To ale v ten moment nezjistí úbytek ani profík znající základní postupy, protoe při jízdě nevidí pod kapotu....e kapalina právě z nádrky odtekla do motoru. Na to ho upozorní a červeně blikající STOP na budíku. Take mě by v návodu na výměnu chladící kapaliny klidně stačilo upozornění: e vdy vyteče jen polovina, stačí sundat sponu z hadice dole od chladiče a povystrčit hadici. V případě proplachování doplnit vodou, vzít s sebou také do auta 1,5 litru a projet 15 minut. Očekávat úbytek kapaliny vlivem otevření termostatu a proputěním dalí vody do motoru. To větinou doprovází hláka STOP na palubovce.Nechat schládnout,vypustit, případně opakovat a propláchnout vodou znovu.Vypustit. Pak nalít novou koncentrovanou a očekávat, e po pár kilometrech jízdy se můe objevit zase hláka STOP, kdy propustí termostat vodu z nádrky. To pak u bude opět stačit dolít 1,5 litru bezsanétrové vody do nádrky. (To , e nejde chl.kapalina dopředu "vědecky" naředit na 1:1 s vodou je nakonec jasný, protoe to nejde vypustit celý naráz). Děkuji sobě za návod, který funguje bez lezení pod auto a u mě při tom nevyděsí blikající STOP hláka.
Nejsem zahořklý, jen jsem se to prostě nedověděl a pak při jízdě s děckama to blikající STOP na palubovce nebylo nepříjemný. Toto u snad dělat na autě nebudu. Dík za zájem a rady |
| |
| |