Zdravím vechny!
Tak jsem včera skončil se svojí C5 na odtahovce směr Pardubice
Co se stalo:
- jedu normálně a z ničeho nic nouzový reim pípnutí service nějaká ta hláka s tím antipolution fauly ... auto chcíplo a u nelo natočit. sedm hodin večer, u tma a 60km od domova
- tak jsem setrvačností dcouval stranou do ulice a zkouel párkrát nastartovat a nic.
- podávací čerpadlo jsem slyel e hučí vzadu.
- tak jsem zavolal odtahovku a měl hodinu čas. Samozřejmě jsem zkusil odpojit a zapojit baterku , po načtení IMO jsem zkoul točit a nic , jednou se stalo e to mělo malinkou snahu si blafnout ale nic. Jenom to točí jako kdy startuju ale nechytne.
- tak jsem to odvezli do servisu.
Minulost :
- asi před dvěma rokama jsem měnil regulátor tlaku vys.čerpadla , ten předchozí mi občas házel poruchu (hlavně v zimě ) a od té doby pokoj.
- auto má najeto cca 220000 km (poctivých) , ve 160 tis dělané rozvody.
Dnes zpráva od mechanika:
- diagnostika (nevím jaká) (přes PC) hlásí nějaký nízký tlak 70 bar ... no to je jedno , ádné vadné čídlo (klika vačka) to nehlásí , prostě to vypadá na naftu (tlak?) kdy tam fouknul startovací sprej tak to chytlo a hned chcíplo. Říkal a si zkontroluji cestu paliva ... hadičky , jestli dává podavací čerpadlo ..., přepady na vtřikách atd.
asi dle servis manualu udělám ty kontroly. Samozřejmě nenám manometra na měření skutečného tlaku
Tak na co se mám zaměřit ... zatím bez diagnostiky?