Brzda
|
07.09.2016 12:38 -
Re: EGR ventil - ivotnost
|
|

|
Taky přidám svou troku k ivotnosti EGR. Jsem hrdým majitelem u ČTVRTÉHO EGR ventilu.
Poprvé mi ho měnil jumep (nebudu rozebírat, e to bylo zbytečné ), podruhé mi ho měnili v servisu Ricar a teď potřetí p. Matějka ve FM. Kromě první výměny kdy byl problém v loisku startéru a ne v EGR dalí dva ventily odely na stejnou mechanickou závadu - upadnuté sedlo ventilu a protoe díky tomu zůstal ventil vlastně stále otevřený, auto chcíplo a u dál nejelo. Tak jak píe ve svém příspěvku JirkaSei, pokadé bez jakéhokoliv náznaku, za jízdy, z ničeho nic. Vechny demontované ventily byly čisté, take problém jinde bych asi neviděl (ani si dost dobře nedokáu představit kde jinde). Vdy to byly originální díly.
Citroen jsem vdy obhajoval, ale toto mi přijde přes čáru. Dle informací od servisáka je to dost častá závada, Citroen dokonce prodává levnějí repasované EGR protoe se toto dost často stává. Nebylo by lepí změnit konstrukci ne stále dokola měnit toté? I kdy výměna nyní přijde na cca 5000kč, přece jenom to dost natve a komplikuje ivot a určitě si dokáu představit lepí důvody k utracení této částky......... |
| |
| |