Jarduk
|
25.08.2016 19:35 -
Re: Informace pro cesty do zahraničí, rady ap.
|
|

|
Já snad jetě dodám, e to odbočení vpravo neplatí vdy. Častokrát je to regulováno značkou. A bacha na semafory na druhý straně křiovatky. Jak normálně člověk brzdí u nich, tak jsem prvních pár dní skoro několikrát vjel do křiovatky.
S těma kartama. Často bude mít problém. Oni mají sice taky kredit a debet, ale znamená to u nich trochu něco jiného. Take často se zdráhají vzít naí debetní. Na některých benzinkách prostě nezaplatí u automatu, musí jít na kasu, tam nahlásit "overseas" kartu a zaplatí to přímo na kase a pak tankovat. Jinak u toho vrácení si zjisti podmínky. Někde to fakt striktně dodrujou a chtěj plnou nádr + účtenku od pumpy, která je vzdálená max třeba 10 mil. A někde bacha, e mají zakázáno jet s tim autem do některých států. Tuim, e Utah bývá často pasé.
V některých státech bacha na rychlost (ale to hrozně závisí na státu. Já kdy jsem jel v Pensylvánii podle limitu, byl jsem nejpomalejí auto)
Udělej si mezinárodní řidičák. Někde ho chtěj kvůli půjčení auta. Větinou ho chtějí policajti, kdy se něco stane.
Jinak jestli vás bude víc, tak se jukněte na carpool lane. Někde mají na dálnicích pruhy, kde můe jet auto,kde jsou 2+ nebo 3+ osob. A tenhle pruh bývá často mnohem rychlejí ne zbytek.
Jinak jsou to fakt klidní řidiči. I lidi se sporákama jezdí větinou na pohodu, ádnej spěch.
No a pak u snad jen bacha na chlast za volantem a i na veřejnosti! Ale Kalifornie neni snad tak puritánská jak východní pobřeí.
Jinak jestli budete hodně jezdit po dálnicích, doporučuju kouknout na nějaký čipový karty, páč je tam pak sleva ne při placení hotově.
A pak u přeju jen hodně trpělivosti s místním "plebsem" na pokladnách a přepákách veho druhu, protoe to je často dost o nervy. |
| |
| |