Tony_Z
|
25.08.2016 17:56 -
Re: Informace pro cesty do zahraničí, rady ap.
|
|

|
Vilous:
Ahoj, v Kaliforinii (a dále Arizona, Nevada) jsem byl letos s tím, e auto jsem měl půjčené dohromady 20 dní. Tak se klidně ptej, co bys potřeboval vědět?
Půjčit na 100% ji tady - zarezervovat a zaplatit online. (Půjčoval jsem si přes rentalcars.com) První auto pouze na přejezd z leti do místa, co jsem chvíli přebýval a druhé auto jsem si půjčoval na místě. První auto zaplacené kartou z ČR přes uvedené stránky.
Druhé auto byl problém, jakmile jsi v USA, tak na tebe tyto stránky nevyběhnout (podle USA IP adresy jsou jiné a pokud bys chtěl evropskou verzi, kde je ve ok, musel bys pouít VPN, nevím, jak schopný jsi aják. Take nic neriskuj a ve si zařiď ji v ČR. Na místě by ses pak nedoplatil za pojitění (Vycházelo drá jak půjčení samotného auta.)
Pro půjčení auta potřebuje oficiálně kreditní kartu s dostatečným limitem, ale prolo mi to i s klasickou embosovanou debetkou od České spořitelny. To, e zaplatí auto zde, nic neznamená, pro půjčení auta stejně vezmou tvou kartu a bloknou na ní určitou částku pro případ, e bys s autem něco vyvedl, po vrácení byly peníze téměř okamitě odbkovány. Vrácení auta probíhalo tak, e jsem ho zaparkoval, přiel do půjčovany, tam se zeptal, zda mám plnou nádr a chtěl klíčky, nic víc. Ani se neptal, kde auto vlastně stojí. V druhém případě jsem vracel na letiti v LA, tam byla fronta na vrácení. oběhla auto, vzala klíčky, nastartovala a hotovo.
Krom 4way stop, kterou zmínil Jumep, bych doplnil e značení na silnici stojí za vyli...., ale po chvilce si zvykne, občas tam mají pruh uprostřed silnice, který slouí pro oba směry na odbočení - z toho jsem byl zmatenej, ale pak jsem si také zvyknul (asi po týdnu ).
na nikoho se nemusí lepit, protoe se stává jen minimálně, e by ti při popojídění v koloně někdo vjel před čumák - kadý si tak nějak drí svůj pruh. V případě, e pojede podle předpisů, tak tě ostatní budou mírným tempem objídět.
Jinak jsem tam letos najel 6500Km a musím říct, e jsi si vybral to nejblbějí město na jedění, ve kterém jsem byl (alespoň co se týče kolon - totálně zasekané sedmiproudovky - zlatá Praha nebo D1, kdy jsem tam několikrát stál, tak jsem si slíbil, e naí milovanou D1 u nikdy nepomluvím.
Jinak těch zbraní jak psal Jumep, tak bych se v Kalifornii nebál, ti lidé mi přili tak nějak příli spokojení a zpomalení na to, aby řeili něco zbraní. (Vyhni se Nevada - Las Vegas, tam lidé zase jezdí jak prasata. a zbraní bych se tam ji bál ) |
| |
| |