Hanz 397
|
05.08.2016 21:59 -
Re: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
|
|

|
K proplachu: viděl jsem to několikrát na vlastní oči... Napojí se maina větinou na vývod a vratku k chladiči oleje,nastartuje motor a ta maina zachytává olej,který jde z převodovky a vrací do okruhu čistý. Je tam i průzor,kde lze kontrolovat,jak olej vypadá. Lze nastavit,kolik oleje se má vyměnit a maina to docela přesně umí. Take tak to funguje.
A právě na základě toho,e jsem to viděl a viděl jsem i to,jak auto po tomhle zákroku POKADÝ dopadlo bych do toho neel. Je pravda,e se pokadý jednalo o převodovku ZF,ale to asi nehraje roli. Řazení se toti pokadý rapidně zhorilo a jednou dokonce auto,který přijelo po vlastních,u neodjelo. Podotýkám,e vechny převodovky měly najeto minimálně 150000,take moná by to dopadlo jinak a mělo to smysl u převodovky,která má cca 100000,ale u větiny naich aut tady je to u spí na kodu.
A k výměně,jako takové-jak píe Jarda-před tím mi to nedělalo a od tý doby,co jste to měnil.... U jsem to taky párkrát zail a je fakt,e je to čím dál častěj. Já to řeím tak,e kdy někdo chce vyměnit olej v AP,tak mu vysvětlim,co ve se můe stát a u lidí,které neznám tak dobře jim to napíu aspoň přes mail,nebo sms. Pak můu říct: Já jsem vás ale varoval...
Teď mi tady pán trvá na výměně oleje v X5 s pětikvaltovým kubajícím GM. Tu větinou výměna v tomhle stádiu znepojízdní... Ale pán na tom prostě trvá,tak to má v mailu...
@kouba: To zhoupnutí můe dělat hydroblok (stejně,jako ten prokluz,jak ti psal jruze) a to tak,e sevře víc přemostění měniče,nebo i samotný měnič... |
| |
| |