Mikra
|
05.08.2016 20:02 -
Re: cisteni klimatizace
|
|

|
Čistím pěnou pravidelně kadý jaro s výměnou filtru. Vdy vystříkám celý sprej do prostoru, kde má být filtr. Musím to tam cpát asi čtyřikrát, protoe se to najednou nevejde. Do nedávna jsem byl přesvědčený, e kdy se pěna rozpadne, tak se promění v kapalinu a odteče i se pínou odtokem pod auto. Vdycky to tam kape a pod autem je pak loue. Tentokrát jsem si jetě po odtečení a celodením suení auta na slunci áhnul prstem do prostoru pro filtr. Bylo tam pěkně sucho, ale rozhodně ne čisto. Na výparníku jsem sice ádnou pínu prstem nenael, ale zato před ním, na dně tý komory pro filtr, tam bylo usuený bahno skoro v milimetrový vrstvě. Sice bylo asi vydezinfikovaný, ale určitě si takhle nepředstavuju vyčitěnou klimu. Pravda, nikde nic nesmrdí, ale jak dlouho bude trvat, ne se v tom bordelu usadí nový páchnoucí bakterie? A jak asi vypadá klima, která je čitěná jen ozónem, nebo nějakou dezinfekcí za zadní sedačkou, kdy při tom nedojde ani k částečnýmu spláchnutí prachu a nečistot?
Pro mě z toho vyplývá, e pokud nedostanu do klimaboxu nějakou wapku, nebo ji nerozeberu a nevyčistím důkladně ručně, tak mě i ten sebedokonalejí sprej jen dezinfikuje a navoní auto. Něco jako středověká hygiena. Navrch navonět a uvnitř humus. |
| |
| |