tomio
|
15.07.2016 12:41 -
Re: Hydraulická kapalina, LDS - obecně
|
|

|
Čaute vichni,
Mám C5tku (X7,r.v.2009,2.0Hdi,najeto 240t km) velice krátce, ale zjiuju, e hydraulika má určité svoje specialitky, které by si člověk měl nastudovat, aby pak nebyl nepříjemně překvapen (zvedání vozu při přezutí kol, atd...). Auto u na svedáku bylo cca před týdnem a samozřejmě to proběhlo "vechno patně". Zvednuto bylo v normální poloze (bez odroubovaného víčka nádrky LDS) a po poloení na zem sedělo v nejnií poloze, tak e neli vytáhnout ramena zvedáku. Do auta jsem vlezl, nastartoval, zvedl na provozní výku a vechno lape. ádnou louičku pod autem jsem nenael, ale v pneuservisu by si toho asi nikdo ani neviml 
Před koupí jsem si nechal auto prohlédnout v autorizovaném servisu a jedna ze "závad" byla v netěsnosti hydraulických válců na předku (slzí). Nebude to nic dramatického, ale čeká mě delí cesta (1000km Chorvatsko) a nerad bych něco zanedbal.
Otázka ... můu jednodue překontrolovat stav hydraulické kapaliny (odroubování víčka, kontrola hladiny) ani bych tomu ublíil? Mám to dělat při nastartovaném motoru, nebo po pěti minutách po "uspání". Kdy zjistím nedostatek kapaliny, můu klasicky jen dolít Total Fluide LDS, nebo se musí dělat odvzdunění, popř. je moné toto dělat svépomocí bez odborníka? Auto funguje dobře, houpe se, tlumí nerovnosti, tak snad je ve OK. |
| |
| |