jruze
|
12.07.2016 07:52 -
Re: Problémy s topením v C5 II - klapky
|
|

|
zmeski napsal(a): Zdravím Vás. Ako asi vám vetkým, dala sa mi regulova teplota len na strane spolujazdca, take cez vikend som sa pozrel na klapky. Podža návodu od Jumep som po demontái kolenného airbagu a motorčeku klapky zistil, e oska je zapadnutá v klimatizéri - take zlomená. Následovala demontá mechanizmu stieračov (v mojom prípade aj kapoty aby som sahovákom uvolnil obidva stierače) a komplet prístrojovky. Nemal som záujem klimatizér zloito rozobera, čiastočne rozpolova a pod. aby som klapku opravil a vrátil naspä. Na fóre aj na youtube som videl kopec príspevkov a videí o oprave klapky na Peugeot 407. Skontatoval som e klimatizér je ten istý a teda som sa pustil do opravy ich spôsobom. Pájkovacie pero som si upravil tak, e som na jeho koniec upol nô modelárskeho skalpelu a vyrezal v klimatizéri dieru z boku tak aby som klapku pohodlne vytiahol (zabudol som urobi foto). Klapka bola zlomená tak ako asi vetky ostatné čo som videl tu. Klapku som zlepil, následne spoj omotal silnou niou a "zalial" ni lepidlom. Keďe bola klapka zlomená v krute, pridal som ete "L" profily ktoré som v troch miestach zosilnil protižahlými "L" profilmi a stiahol kovovými páskami. Oká v profiloch som si nastavoval tak aby som klapku mohol prevŕta a chyti profili skrutkou, ale po skontatovaní môjho otca - leteckého ininiera  e: "Toto u přeije aj to auto.", som u neprevŕtaval. Klapku som vloil do klimatizéru a prilepil vyrezaný otvor, spoj som z vonka potrel lepidlom a zosilnil prilepením sieky pod omietky  A SVETE ČUDUJ SA, FUNGUJE TO  To e by som mohol ma viacej fotiek na prípadné postrehy pre ostatných ma napadlo a keď som mal prístrojovku nahodenú naspä. Take aspoň foto zdemontovanej prístrojovky a foto snáď dobre opravenej klapky. Oprava trvala 10 hodín, vetko funguje ako má, okrem jednej chybičky. Po rozbehnutí nad cca 20km/h mi zobrazilo ASR/ESP FAULTY a stále svieti.
Dělám něco podobného,ale opravu klapky bez vyřezávání otvoru do tělesa(opravím klapku v tělese topení). A k airbagu : přetočil jsi si volantovku(asi) a buď jsi urval slimáka,nebo jen rozhodil nastavení snímače natočení volantu - pokud jsi u vzal plný reid tak si myslím e com KO. |
| |
| |